Codul drepturilor și obligațiilor studentului a fost actualizat. Iată care sunt noutățile

150
Codul drepturilor și obligațiilor studentului a fost actualizat. Iată care sunt noutățile - codul-drepturilor-si-obligatiilo-1715280474.jpg

Articole recomandate

Codul drepturilor și obligațiilor studentului a fost actualizat cu reglementări care asigură instituții mai accesibile pentru studenții cu dizabilități, rigurozitate pentru etica în universități, ușurarea vieții de student și mecanisme noi pentru o mai bună reprezentare a studenților.

Reprezentanții Ministerului Educației au postat pe pagina oficială de Facebook care sunt principalele noutăți.

,,Fiecare universitate instituie un sistem de monitorizare a respectării prevederilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului, iar acesta este parte a sistemului de asigurare a calității. Reglementarea drepturilor specific de care beneficiază studenții cu dizabilități.

Studenții nu pot fi constrânși să participe la mai mult de opt ore pe zi de activități didactice prevăzute în planul de învățământ al programului de studii la care sunt înmatriculați. Universitățile nu pot percepe taxe suplimentare studenților pentru procesul de reclasificare a acestora de pe un loc cu taxă pe un loc finanțat de la bugetul de stat.

Un student nu poate avea calitatea de student reprezentant în structuri decizionale ale aceleiași universități pentru mai mult de 5 ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele și de întreruperile acestora.

Studenții participă anual la evaluarea activității studenților reprezentanți, iar regulamentele de alegeri ale studenților reprezentanți stabilesc inclusiv mecanisme de revocare a acestora.

Studenții reprezentanți au obligația de a elabora, cel puțin de două ori pe an, rapoarte de activitate care să prezinte toate inițiativele și demersurile desfășurate”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4655 secunde