”Citim zi de zi”. Luna februarie, dedicată, în unitățile de învățământ, descoperirii cărților și lecturii

1272
”Citim zi de zi”. Luna februarie, dedicată, în unitățile de învățământ, descoperirii cărților și lecturii - ziua-nationala-a-lecturii-1706885801.jpg

Articole de la același autor

În România, ziua de 15 februarie a fost stabilită ca fiind Ziua Națională a Lecturii, zi în care s-au născut două personalități culturale de seamă ale României: Titu Maiorescu - politician și critic literar, fondatorul societății literare Junimea, și Spiru Haret - renumit matematician și ministru al Educației, cunoscut pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre.

În acest context, ministrul Educației, Ligia Deca, invită cadrele didactice să organizeze activități de promovare a lecturii în rândul antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor pe toată durata lunii februarie.

„Ziua Națională a Lecturii ne oferă contextul să promovăm importanța lecturii și să propunem rutine de lectură (#citimZideZi). Elevii au nevoie să devină cititori competenți pentru a face față cu succes provocărilor societății actuale. Noi avem responsabilitatea să-i atragem și să îi susținem în drumul lor spre descoperirea cărților. Fiți alături de noi, împreună putem crește viitoarele generații de cititori!”, a transmis ministrul Ligia Deca.

În acest sens, pe parcursul lunii februarie, pot fi inițiate una sau mai multe activități precum: cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia; întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori; ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte; vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau librărie, inclusiv prezentări ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane; expoziții cu desene reprezentând personajele preferate dintr-o carte; discuţii despre drepturile de autor și scrierea creativă originală; expoziții de carte organizate cu sprijinul editurilor și librăriilor.

Pentru derularea acestor activități pe parcursul lunii februarie, dar și pe termen lung, în mod constant, ministrul Educației încurajează o abordare integrată prin colaborarea cu Palatele copiilor, bibliotecile locale sau județene, organizațiile neguvernamentale, asociațiile de părinți, consiliile județene, consiliile elevilor, companii și/sau orice alte entități interesate de promovarea lecturii.

„Vă invit să împărtășiți cu noi, pe rețele de socializare, activitățile organizate de dumneavoastră și vă mulțumesc pentru implicare. Mottoul nostru comun este: Citim zi de zi (#citimZideZi)”, a mai declarat ministrul Ligia Deca. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1016 secunde