Ministrul Ligia Deca a stat de vorbă cu elevii constănțeni protestatari

2534
Ministrul Ligia Deca a stat de vorbă cu elevii constănțeni protestatari - x-transport-1705587498.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu o săptămână, reprezentanții mai multor asociații de elevi au protestat în fața Ministerului Educației solicitând revocarea Hotărârii de Guvern 1337/2023, ce privește decontarea navetei.

Joi, 18 ianuarie, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța (AEC) au revenit în fața ministerului, protestând din solidaritate cu colegii din județele unde sunt probleme cu transportul elevilor.

De această dată ministrul Ligia Deca i-a primit pe elevi la discuții, însă nu au ajuns la o înțelegere. Și pentru că Ministerul Educației nu dorește să repare greșelile făcute și să acorde gratuitate elevilor, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) cere demisia Ligiei Deca de urgență și revocarea Hotărârii de Guvern 1337/2023!

„De data aceasta, doamna ministru ne-a primit la discuții. Am întrebat-o de ce a declarat că sunt 30.000 de elevi fără transport, când de fapt sunt peste 82.000 de elevi care sunt nevoiți să plătească din propriul buzunar. Mai mult, dumneaei a spus că sunt doar 14 județe cu probleme în țară; în realitate sunt peste 30 județe în care elevilor le este încălcat dreptul la transport gratuit, respectiv dreptul la educație. Doamna ministru nu cunoaște propria lege și nu o interesează situația din județe! Sumele forfetare se acordă doar în cazul în care într-o localitate nu există serviciu de transport public. Faptul că va acorda sume forfetare de la 1 februarie, unde nu s-au încheiat contracte cu operatorii de transport, este o minciună! Legea nu prevede asta! Am solicitat revocarea Hotărârii de Guvern 1337, hotărâre ilegală, care blochează gratuitatea elevilor la transport. Doamna ministru nu vrea să rezolve problema. Este depășită de situație. Avem nevoie de un ministru competent care să cunoască legea!”, a declarat Lorena Drăgușin, președinte AEC.

Reiterăm faptul că în județul Constanța nu sunt probleme cu decontarea navetei, după cum ne-a informat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7648 secunde