Săptămâna aceasta, elevi din șase județe, în grevă japoneză

479
Săptămâna aceasta, elevi din șase județe, în grevă japoneză - greva-japoneza-1704798795.jpg

Articole de la același autor

Asociația Vâlceană a Elevilor  (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) anunță faptul că, pe durata săptămânii 9-15 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de tăierea transportului!

Astăzi, 9 ianuarie, elevii din multiple licee din șase județe ale țării au pornit o grevă japoneză față de tăierea transportului elevilor din 19 județe de către Ministerul Educației. Astfel, elevii vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, la braț, o banderolă albă, pentru a protesta față de batjocura care li se aduce de către Minister, atât lor cât și operatorilor de transport.

„În urma protestului organizat de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a declarat faptul că nu va revoca Hotărârea de Guvern nr. 1337 care blochează gratuitatea elevilor la transport. În acest sens, asociațiile de elevi vor continua cu acțiuni începând o grevă japoneză și vor acționa în instanță hotărârea respectivă. Solicităm demisia de urgență a ministrului Ligia Deca! Transportul sau demisia!

Îndemnăm toți elevii care nu primesc transport în urma hotărârilor Guvernului, precum și elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor, să poarte în această săptămână o banderolă albă la mână!”, mai transmit reprezentanții AEC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4617 secunde