AEC: „Politicienii trebuie să plătească pentru faptul că au lăsat elevii fără transport gratuit”

2714
AEC: „Politicienii trebuie să plătească pentru faptul că au lăsat elevii fără transport gratuit” - x-naveta-elevi-1695284834.jpg

Articole de la același autor

La mai bine de o săptămână de la începerea anului școlar 2023-2024, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) trage un semnal de alarmă cu privire la decizia Comisiei de Învățământ din Senat de a amâna inițiativa legislativă ce realizează restituirea banilor elevilor navetiști!

Prin intermediul unui comunicat de presă, se aduce la cunoștință că marți, 19 septembrie a.c., a avut loc ședința Comisiei pentru Învățământ din Senat, fiind dezbătut la punctul 5 de pe ordinea de zi propunerea legislativă privind unele măsuri ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale a României nr.16/2023, care prevedere restituirea banilor elevilor navetiști, decontați plafonat de ministrul Sorin Cîmpeanu. „Aceasta a fost amânată, urmând să treacă tacit,  dovedind, din nou, că elevii nu sunt o prioritate pentru politicieni.

În 2021, fostul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu, a dat Ordonanța de Urgență 50/2021, lăsând elevii navetiști fără școală. Asociația Elevilor din Constanța a câștigat procesul la Curtea Constituțională a României, dovedind că este neconstituțională. Astfel, elevii au nevoie de despăgubiri, pentru sacrificiile pe care le-au făcut să ajungă la școală, statul decontându-le sub 30% din tariful real al biletelor.

Proiectul depus de Asociația Elevilor din Constanța prevedea restituirea banilor plătiți de elevi din oficiu, fără ca elevii să se adreseze instanțelor de judecată. Pensiile speciale au fost restituite prin OUG 4/2023, în urma unei situații juridice similare. Astfel, pensiile speciale reprezintă o prioritate pentru politicieni, în timp ce despăgubirea elevilor nu este considerată la fel de importantă.

Politicienii trebuie să plătească pentru faptul că au lăsat elevii fără transport gratuit, iar banii trebuie restituiți!”, transmit liderii elevilor constănțeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5168 secunde