Liderii elevilor constănțeni avertizează Consiliul Județean cu atacarea în instanță

1268
Liderii elevilor constănțeni avertizează Consiliul Județean cu atacarea în instanță - 4-clasa-elevi-1698575011.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că, după aproape două luni de la începerea școlii, transportul nu este gratuit.

După cum informează reprezentanții elevilor, joi, 26 octombrie, la sediul Consiliului Județean Constanța (CJC), a avut loc o ședință de lucru cu operatorii de transport cu privire la transportul județean al elevilor.

Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele subiecte:

●       Stabilirea unui mecanism clar pentru asigurarea gratuității, respectiv obligația unităților de învățământ de a transmite punctual listele cu elevii navetiști.

●       Stabilirea sumei forfetare pentru elevii din localitățile care nu sunt deservite de operatori de transport.

●       Problema semnalată de elevi pe ruta Valu lui Traian-Constanța, unde una din cele trei grupe de trasee nu este atribuită unui operator de transport și se află încă în licitație.

„Aceste probleme de ordin administrativ trebuiau să fie discutate și rezolvate încă de la începutul școlii, pentru a evita absentarea elevilor navetiști de la școală din cauza indiferenței Consiliului Județean. La începutul lunii acesteia, CJC a organizat o ședință de același tip, în urma căreia au declarat că situația va fi remediată.

De asemenea, ținem să menționăm că elevii și asociațiile reprezentative nu au fost invitați la această discuție ce vizează problemele care îi afectează în mod direct.

Solicităm Consiliului Județean Constanța să acorde gratuitate elevilor de urgență, iar în caz contrar, vom ataca în instanță!”, transmit liderii elevilor, într-un comunicat de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0313 secunde