Turneu internaţional de oină la Bucureşti. Nepal şi Republica Moldova vin în România

704
Turneu internaţional de oină la Bucureşti. Nepal şi Republica Moldova vin în România - fond-oina-turneu-bun-1698599411.jpg

Articole de la același autor

La începutul lunii noiembrie, Bucureştiul va fi gazda unui turneu important de oină, sportul naţional al României. Ţara noastră va înfrunta selecționatele Nepalului și Republicii Moldova. Demersurile constante ale Federației Române de Oină de a internaționaliza sportul nostru național prind iată contur prin organizarea la București, în data de 3 noiembrie, a unui turneu la care vor participa naționalele României, Republicii Moldova și Nepalului.

Competiția se va desfășura în sală, echipele urmând a prezenta în teren câte șase jucători.

„Cu bucurie anunț faptul că o delegație din Nepal va veni în România să participe la un turneu alături de România și Republica Moldova. Sunt demersuri pe care federația noastră le face pentru a internaționaliza sportul nostru național. În anul 2019 câțiva profesori din Nepal s-au deplasat în România unde au fost familiarizați cu jocul de oină. Acum, o delegație de 11 persoane din cadrul Brain Land Academy din Nepal va sosi la București pe data de 30 octombrie și va fi așteptată la aeroport de o delegație a federației noastre. Apoi, nepalezii vor intra într-un program de pregătire pentru a fi în formă maximă la turneu. Vom organiza o ceremonie de semnare a actelor pentru delegația din Nepal, în vederea constituirii Federației Internaționale de Oină, unde deja au aderat Republica Moldova, India și Pakistan. Mulțumim partenerilor noștri tradiționali, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Agenția Națională pentru Sport, precum și sponsorilor Transgaz, OTP Bank și Chingi Expert”, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină, pentru pagina de Facebook oficială a FRO.

Așadar, pentru iubitorii oinei din București se anunță un nou prilej de a asista la un spectacol deosebit.

Oina este un sport special care a ajuns la inimile tuturor, impresionându-i inclusiv pe străini. Chiar dacă este sportul naţional al României, iată că această disciplină se practică în foarte multe ţări.

Turneul de la Bucureşti nu este decât o ocazie ca acest sport să devină şi mai cunoscut. Reprezentanţii Federaţiei Române de Oină organizează constant competiţii de acest gen, iar partidele sunt extrem de spectaculoase. Atunci când asistă la asemenea turnee, copiii se pot îndrepta către această disciplină atractivă şi pot face chiar performanţă.

Constanţa este capitala oinei în România, echipa Frontiera Tomis având rezultate remarcabile în fiecare sezon.

Poate că şi această echipă a devenit un model pentru celelalte combatante şi astfel toate formaţiile participante urmează să se întărească în vederea creşterii calităţii jocului.

Rămâne de văzut ce va face selecţionata României la acest turneu de la începutul lunii noiembrie şi care vor fi rezultatele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6105 secunde