Spectacol pe terenul de sport, la Eforie. Caravana "Redescoperă Oina" merge mai departe

36047
Spectacol pe terenul de sport, la Eforie. Caravana

Articole de la același autor

Proiectul Caravanei Redescoperă Oina realizat de Consiliul Județean Constanța a bifat o nouă etapă, în frumosul oraș stațiune Eforie, unde gazdă primitoare a fost Liceul Teoretic „Carmen Sylva”. În prezența a peste 250 de copii, care au creat o atmosferă superbă în cocheta sală de sport a liceului, echipele A.C.S. Frontiera Tomis Constanța și C.S. Tradisport Constanța au oferit un nou meci demonstrativ spectaculos.

După o primă repriză încheiată cu scorul de 6-0 pentru Frontiera, tinerii jucători de la Tradisport au echilibrat meciul și au egalat, fiind chiar aproape să câștige meciul.

După meciul demonstrativ încheiat la egalitate, scor 6-6, a urmat un nou meci între două formații ad-hoc, una a profesorilor de educație fizică și sport și una a elevilor spectatori. A rezultat un nou spectacol deosebit, publicul contribuind din plin la sărbătoarea sportului nostru național.

Alături de elevi ai liceului „Carmen Sylva” din Eforie au fost prezenți la eveniment și copii de la Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla, Liceul Tehnologic Topraisar, Școala Generală Mircea Vodă și Școala Generală nr. 1 Saligny.

Reîntors de la Adunarea Generală a Asociației Europene a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale care s-a desfășurat în week-end, în Portugalia, președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, a fost prezent la Eforie și a declarat că este foarte încântat de faptul că așa de mulți copii din județul Constanța participă în calitate de spectatori, dar și de jucători, la proiectul realizat de Consiliul Județean Constanța.

Directorul liceului „Carmen Sylva” din Eforie, profesorul de educație fizică și sport Emilian Onoaie, a acceptat provocarea de a se afla și în postura de jucător pe teren, declarând la final că a trăit o experiență aparte. Acesta a afirmat că are în derulare un proiect prin care va dori să amenajeze un teren de oină în curtea instituției de învățământ, astfel încât elevii să beneficieze de condiții cât mai bune pentru practicarea oinei.

Au evoluat formațiile: Frontiera Tomis – Bogdan Lupșe, Costel Dincă Coman, Orhan Abdulgani, Ionuț Maleș, Ioan Denghel, Filote Luca; Tradisport – Mădălin Grădinaru, Mario Cristea, Ionuț Neacșu, Liviu Roșu, Răzvan Ilie, Alexandru Cacenco.

A arbitrat foarte bine Călin Ciobanu (Constanța).

Proiectul Caravana Redescoperă Oină va continua în orașul Băneasa, unde este programat un meci demonstrativ în data de 18 octombrie.

Proiectul Caravana Redescoperă Oina este realizat de Consiliul Județean Constanța, în parteneriat cu Direcția pentru Sport și Tineret a județului Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. De asemenea, Federația Română de Oină mulțumește Primăriei Orașului Hârșova pentru sprijinul logistic acordat în derularea proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0279 secunde