Proiect de anvergură pentru oină, început la Constanța

24319
Proiect de anvergură pentru oină, început la Constanța - fond-oina-noutati-1697026788.jpg

Articole de la același autor

Caravana Redescoperă Oina pornește la drum în județul Constanța, în cadrul unui proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Marţi după-amiază, în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța, a avut loc o conferință de presă organizată de Federația Română de Oină, prilejuită de lansarea Caravanei Redescoperă Oina, proiect susținut de Consiliul Județean Constanța.

Alături de președintele F.R. de Oină, Nicolae Dobre, s-au aflat secretarul general al F.R.O., Tudorel Ene, precum și prof. Gabriel Georgescu, inspector de specialitate educație fizică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

„Ne bucură faptul că o instituție precum Consiliul Județean Constanța se dovedește un partener stabil în derularea acestui proiect de anvergură pe care îl lansăm astăzi. Consider că va fi un proiect de bună practică, care ar putea fi copiat și de alte instituții din țară în demersul nostru de a redescoperi valorile sportului nostru național. Vom organiza în cadrul proiectului Redescoperă Oina activități în patru locații din județul Constanța, respectiv Hârșova, Valu lui Traian, Eforie și Băneasa, unde avem drept țintă angrenarea unui număr de aproximativ 400 de elevi din clasele 5-8, dar putem extinde numărul prin cooptarea unor activități specifice și pentru elevi din clasele 1-4. Beneficiem de un buget de 150.000 lei asigurat de Consiliul Județean Constanța și 17.000 lei din partea federației. După încheierea activităților vom organiza testarea abilităților acumulate de către elevi prin organizarea primei ediții a Cupei Tomisului la oină, a cărei turneu final se va desfășura la Vatra Dornei. Un alt obiectiv al nostru este să atragem un număr tot mai mare de profesori de educație fizică către oină, deoarece mediul școlar poate constitui o excelentă bază de selecție pentru formarea viitorilor jucători de oină”, a declarat președintele F.R.O., Nicolae Dobre.

Inspectorul Gabriel Georgescu a avut o scurtă intervenţie în care a explicat faptul că oina reprezintă un stil de viaţă sănătos şi este sută la sută sigur că acest proiect va reprezenta un succes pentru judeţul Constanţa.

De altfel, Constanţa poate fi numită capitala oinei în România, mai ales după rezultatele remarcabile ale celor de la Frontiera Tomis.

Mai mult decât atât, de-a lungul timpului au avut loc nenumărate turnee de oină în mai multe comune şi sate din judeţul Constanţa.

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța salută acest proiect demarat de partenerul nostru Federația Română de Oină, care propune un stil de viață sănătos pentru combaterea sedentarismului în rândul elevilor. Noi vom sprijini acest proiect finanțat de Consiliul Județean Constanța și vom încuraja toți profesorii de sport să se alăture caravanei Redescoperă Oina. Sunt convins că va fi un proiect de succes deoarece colaborăm deja foarte bine cu federația de oină în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar”, a precizat inspectorul Gabriel Georgescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0859 secunde