Concert de arii în ambianța artei plastice

2210
Concert de arii în ambianța artei plastice - be460780328294d34fa272c8dacb8ef6.jpg
Muzeul de Artă Constanța a găzduit, miercuri seară, un concert liric deosebit, susținut de studenți și masteranzi ai Facultății de Arte a Universității "Ovidius", clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu, invitat al evenimentului fiind Sabina Oprea, o performantă elevă a Colegiului Național de Artă "Regina Maria".
Concertul liric, intitulat sugestiv "Culorile muzicii", i-a reunit pe talentații studenți constănțeni, în mijlocul tablourilor lui Grigorescu, Tonitza și Andreescu, aflate în patrimoniul Muzeului de Artă.
Astfel, publicul a putut asculta arii selectate de prof. Florența Marinescu din opere semnate de compozitori cunoscuți, precum Scarlatti, Mozart, Haydn, Mendelssohn Bartholdy, Schubert, Puccini, Bach, Chopin și Ceaikovski, în interpretarea studenților: Marie Claire – Deheleanu, Andreea Iancu, Damian Deheleanu, Veronica Coman, Cristian Parmac, Patricia Deheleanu și Marius Eftimie. De asemenea, în cea de-a doua parte a concertului a evoluat și Sabina Oprea, olimpică națională la muzică și distinsă cu numeroase premii în cadrul concursurilor naționale de interpretare.
Înainte de începerea spectacolului, interpreții au fost încurajați de Lică Gherghilescu, care a semnat regia spectacolului și, totodată, cel de la care studenții învață actorie, pornind de la mișcarea scenică și până la improvizație: "În mod paradoxal, și ei au nevoie de improvizație. Pare că este foarte exact și fix totul, dar inclusiv în operă este nevoie de improvizație", ne-a spus Lică Gherghilescu.
Conceput ca un spectacol în care artele fuzionează pentru a crea o stare de spirit specială, concertul a reprezentat o posibilitate prin care studenții să-și poată arăta calitățile interpretative nu doar profesorilor, ci și publicului: "Este un spectacol pe care l-am conceput în așa fel încât să împletească foarte bine artele. Muzica, împreună cu tablourile și sculpturile din muzeu, ne dau, din start, o altă stare de spirit. În același timp, scenografia este creată deja de ambianța muzeului.
Pentru studenți este important să iasă pe o scenă de teatru, dar și în spații atipice, neconvenționale, și să se formeze prin intermediul lucrărilor mari, dar mai ales să se adreseze unui public. Iar această ieșire nu face decât să-i ajute pentru cariera pe care o vor urma", a precizat Lică Gherghilescu.
Acompaniamentul la pian a fost realizat de lect. drd. Nejla Ionescu, prezentarea muzicologică a fost semnată de conf. univ. dr. Mariana Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.833 secunde