Conferință susținută de ec. Ilie Șerbănescu și lansări de carte la Curtea Brâncovenească

139113
Conferință susținută de ec. Ilie Șerbănescu și lansări de carte la Curtea Brâncovenească - curtea-brnacoveneasca-1679662206.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați săptămâna viitoare la două evenimente editoriale cu totul speciale găzduite de Curtea Brâncovenească din Constanța (strada Vasile Lupu, nr. 43-45), conducerea complexului fiind preocupată să ofere bunăstare spirituală comunității în care activează.

Primul dintre aceste evenimente se va produce în prezența Părintelui Ilarion Dan și va avea loc joi, 30 martie, începând cu ora 18, atunci când Editura Contra Mundum va lansa antologia „Povestiri Rusești de Paști”.

Volumul lansat de Editura Contra Mundum conține o antologie unică a celor mai frumoase povești de Paști aparținând marilor scriitori ruși, precum Feodor Dostoievski, Nikolai Leskov, Anton Cehov sau Alexandr Kuprin.

Volumul cuprinde și evocări tulburătoare ale Paștelui în închisorile comuniste, amintiri mișcătoare ale felului în care se trăia Paștele în vremea ultimului țar, scrise de autori precum Vasilii Nikiforov-Volgin, alături de scrieri în premieră din Marina Țvetaeva sau Zinaida Ghippius, toate într-un volum unic și de neratat pentru cei care iubesc literatura clasică rusă.

Contra Mundum este o editură de orientare conservatoare care și-a asumat lansarea pe piața românească a cărților care vin în opoziție cu „mainstream”-ul, cu „spiritul vremii”. Cititorii vor găsi, printre altele, volume de gândire conservatoare, în colecția „Reacționarii” (G.K. Chesterton, Theodore Dalrymple, Joseph Sobran sau Rod Dreher), dar și manuale școlare clasice pentru părinții care vor să-și formeze copiii mai bine decât o face sistemul educațional actual.

Vineri, 31 martie, de la ora 17,30, tot la sediul Complexului Curtea Brâncovenească va conferenția dr. ec. Ilie Șerbănescu pe tema „România azi: despre interesul național și supraviețuirea statului, într-un context dificil”. Conferința va fi urmată de lansarea cărții „Apostolii întunericului” de Sorin Berilă.

În opinia președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, cartea scrisă de Sorin Berilă „tinde să facă o istorie a mișcării de stânga mondiale, dar cu accent pe cazul special al României. Este o întreprindere temerară, greu de întreprins, dar totuși, cu șanse mari de reușită. Demersul acesta a fost determinat de o îngrijorare a autorului și a multora dintre contemporani, îngrijorare cauzată de un fenomen acutizat relativ recent, neo marxismul. Autorul pornește de la surse indubitabile, caută antecedente, găsește avocați aproape uitați ai cauzei, îi dă în vileag pe unii teoreticieni importanți care au fost toboșarii noului neo-comunism”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4431 secunde