"CUGET LIBER" a obținut Trofeul Presei la Târgul GAUDEAMUS

142

Articole de la același autor

Cea de-a cincea ediție a Târgului GAUDEAMUS Mamaia 2013 s-a încheiat, conform unei frumoase tradiții, cu decernarea premiilor.

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului au revenit astfel: locul 3 - Editura Humanitas, locul 2 - Editura RAO și locul 1 - Editura Nemira. "Cea mai râvnită carte a târgului" a fost desemnată, tot de către vizitatori, volumul "Aventurile lui Chilli Ramirez - Poveștile lui Gyuri", de Ioan Gyuri Pascu, publicat de editura Cartea DAATH.

În urma votului publicului vizitator, dar și a monitorizării realizate la nivel național, Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuget Liber" - secțiunea publicații și postului Litoral TV - secțiunea TV. Deși postul Radio Vacanța a primit cele mai numeroase voturi, dat fiind statutul său de organizator al evenimentului, nu a intrat în competiție; premiul pentru secțiunea radio nu a fost acordat.

Evenimentul, organizat de Radio România - echipa GAU-DEAMUS și Radio Constanța/Radio Vacanța - s-a desfășurat sub semnul unei duble aniversări: 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România (1 noiembrie 1928) și 20 de ani de la lansarea Programului LECTURA - Târgurile GAUDEAMUS.

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de Oana Conac (27 ani), economistă, din Cluj-Napoca. Premiul, constând în cărți și CD-uri, a fost oferit de către organizatori și Editura Casa Radio. 

Cât despre bilanțul statistic al ediției a V-a, acesta se prezintă astfel: peste 12.000 de vizitatori, număr record al Târgului GAU-DEAMUS Mamaia. Numărul ex-pozanților reprezentați la târg, aparținând domeniilor majore de activitate de pe piețele editorială și educațională a fost de aproape 30. Peste 1.000 de volume au fost donate de către vizitatori în cadrul proiectului "Cărțile se întorc acasă" și care vor avea ca destinații bibliotecile publice din localitățile Grădina și Târgușor (județul Constanța). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cuget Liber vă ascultă
Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cuget Liber vă ascultă
Pagina a fost generata in 1.2514 secunde