Provocare adresată de psihologi părinților de la Școala "Nicolae Tonitza"

Cum vorbim cu generația Iphone despre sexualitate

694
12
Cum vorbim cu generația Iphone despre sexualitate - senzationalaprovocare-1418054784.jpg

Articole de la același autor

Plecând de la propriile probleme pe care le întâmpină cu copiii acasă, prof. Nicoleta Cornescu, directorul Școlii nr. 39 "Nicolae Tonitza", împreună cu prof. Alina Vîlcu, director adjunct, s-au gândit să invite cinci cunoscuți psihologi constănțeni să stea

de vorbă cu părinții.

"Sunt cadru didactic de 20 de ani, dar părinte, doar de 10 ani. Părintele învață, învață de la profesor sau profesorul de la părinte? Când mă joc mai mult? Când jocul este mai serios? Mai știu să mă joc? Mai știu să fiu copil? Sunt întrebări la care mi-aș dori să găsim o parte din răspunsuri sâmbătă, 13 decembrie, începând cu ora 9,30", a declarat prof. Nicoleta Cornescu.

Dacă Ciprian Lepădatu va vorbi celor prezenți despre efectele sucurilor naturale, dar și despre alimentația de tip fast food, psihologii Mădălina Alexe și Aurelia Dobrea propun părinților ca, "împreună, să învățăm să spargem eșecul și din cioburile lui să construim succesul, să facem excursii care să ne scoată din ramele tiparelor care ne limitează viața și să luăm exemple de bune practici în situații de criză educațională".

Un foarte interesant subiect, de-a dreptul provocator, va fi discutat de prof. Marieta Căescu, psiholog specialist - "Părinții față în față cu sexualitatea copiilor".

"Specialiștii, dar și părinții au observat că ritmul în care cresc și se dezvoltă copiii noștri este mult mai alert decât în urmă cu câteva generații. Apar legitim întrebări la care vom găsi împreună răspuns, respectându-vă valorile în care ați fost educați și în care credeți. Întrebările sunt însă pentru toți aceleași. La ce vârstă ar trebui să înceapă viața sexuală a copiilor? Cine o face? Ce trebuie să știe copiii la anumite vârste despre sexualitate? Cum să facem această educație?", spune prof. Marieta Căescu.

Psiholog Ionela Andersson le propune părinților să învețe să se adapteze și să fie creativi, după care psiholog Adrian Trică va vorbi despre subtilitățile comunicării.

În final, atelierul susținut de psiholog și psihoterapeut Cristinel Bălan dezvăluie o vedere de ansamblu asupra vieții pe care o trăim.

Evenimentul care se va petrece sâmbătă, 13 decembrie, la Școala "Nicolae Tonitza", se intitulează "Ceașca de psihologie" și oferă un parteneriat de încredere pentru toți cei care vor să împărtășească experiența și cunoștințele lor profesionale prin implicare prietenească, sinceră, inteligentă. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Angela
9 decembrie 2014
copilarie vs. sexualitate

Ce dreaq e cu expresia "viata sexuala a copiilor"? Copii au viata sexuala?! Trebuie sa aiba ?! Eu cred ca in primul rand trebuie sa fie copii - sa se joace, sa mearga la scoala si sa invete, sa faca sport!!! V-ati tampit toti cu sexualizarea asta fortata a copiilor ? In loc sa le faceti educatie sexuala hei-rupista occidentala - de unde nu invata nimic bun decat cum sa fie iresponsabili si se babardeasca mai repede, cu consecinte de tipul "Strehaia" sau "Navodari"- mai bine le faceti educatie pentru sanatate - unde sa ii invatati ce inseamna responsabilitatea, grija fata de propriul trup (singurul pe care il avem, de altfel) si faptul ca orice gest necugetat are c-o-n-s-e-c-i-n-t-e. Clar ???

Mihail
9 decembrie 2014
Sexualizarea tineretului

Acesta este rezultatul unui sistem lipsit de afectiunea parintilor, fetele vor cauta "iubirea" la baietii din jurul lor, dar acestia isi vor bate joc de trupurile fetelor si le vor parasi. Sexualizarea copiilor se observa si prin OBLIGAREA ministerului invatamantului , de catre asa-zise "ONG-uri ale societatii civile - ORGANIZATII SOROS" de a pune "educatia sexuala" in scoli, unde elevii vor invata despre "beneficiile" anticonceptionalelor (care in amestec cu tigarile, provoaca afectiuni grave ale organismului)

Răspuns la: copilarie vs. sexualitate
Adăugat de : Angela, 9 decembrie 2014
Ce dreaq e cu expresia "viata sexuala a copiilor"? Copii au viata sexuala?! Trebuie sa aiba ?! Eu cred ca in primul rand trebuie sa fie copii - sa se...
Profesori Sc.39
9 decembrie 2014
Corneasca javra

Tocmai cu Corneasca s-au gasit sa vorbeasca !!!!Cornescu bagaboanta cu state vechi ! Venita la ordinele travestitului mazare... O mare mare bagaboanta !!!! (PS) Cautati-o si de spagile pe care le-a impartit cu dimaca .Semnat: Majoritatea profesorilor din 39.

admiratorq
9 decembrie 2014
mi-ati blocat

accesul la acest articol? am icncercat de vreo 4 ori sa postez si nu apare nimic...

admiratorq
9 decembrie 2014
asta ce mai este?

O FI PREA LUNGA POSTAREA? AVETI LIMITA ?

admirator
9 decembrie 2014
vedeti

ca e ceva la rezultatul adunarii aleia... nu citeste intotdeauna cifra...

admirator
9 decembrie 2014
sa mai incerc...

faptul ca elevilor li se vorbeste de sex nu-i rau. dar cum? asta e problema. in fapt, pustimea asta cu I... stie cam totul despre sex. si asta e bine. problema vine abia apoi: ce sunt invatati sa faca. ori nimeni nu vorbeste copiilor despre pericolele sexului: nu doar sarcina (care este un pericol real pentru viata fetei: vedeti cate avorturi sunt si ce consecinte au) ci si o gramada de boli venerice. sunt indemnati sa faca sex, pentru ca ar fi normal, fara sa stie la ce se expun. si fara ca baietii sa fie invatati sa protejeze partenera. ar trebui sa stie si faptul ca cei care incep viata sexuala mai devreme (in mod obisnuit, nu contacte sexuale sporadice) si imbatrinesc mai devreme, iar barbatii sunt expusi la impotenta timpurie.

admirator
9 decembrie 2014
aha... merge

nu trebuie uitat ca in prezenta unei alimentatii echilibrate si bogate, cu multa carne si lactate, oua, vitamine din fructe, fortati de produsele rafinate si inalt concentrate, organismele se dezvolta mai repede. Acum 50 de ani, fetelor le apareau problemele biologice specifice in jurul varstei de 14-16 ani (in mod obisnuit; nu ne intereseaza exceptiile mai timpurii, care erau privite ca o curiozitate) acum apar la varsta de 12-13 ani, in mod obisnuit. asta inseamna ca maturizarea sexuala e mult mai timpurie acum. nu e vina nimanui ca a aparut o categorie noua de tineri: adolescentii. (De altfel, in vechime fetele erau maritate de la 112-14 ani.....) deci, povestea cu copilaria trebuie sa fie scurtata. adolescentilor trebuie sa stii ce si cum sa le vorbesti si sa-i indemni sa-si pastreze castitatea cat mai mult timp. (nu sa le spui de la gradinita ca or sa cada pe spate obligatoriu...) asta e interesul lor... daca vor sa fie doar bunuri de consum pentru mafiotii din politica sau afara ei... asta e altceva. dar vor plati scump aceste rataciri... pe corpul lor, in lumea asta... plus calea aleasa in viata: lumea interlopa si promiscuitatea grupurilor luxurioase...

Angela
10 decembrie 2014
mai multe

As vrea sa te contrazic putin: in ziua de azi fetelor le apar problemele specifice feminine in jurul varstei de 10-12 ani, sau chiar mai devreme. Aparitia la 12-13 ani se petrecea inca din anii 198..., cu toata rigoarea alimentara impusa de regimul comunist. In scolile unde sunt copii ce provin din comunitati cu o slaba educatie, in general, fetitele intretin relatii incepand din clasa a 6-a, cu baieti mult mai mari decat ele - de la liceu. In clasa a 8-a deja au iubiti majori. Caz concret la scoala 12 B.P. Hasdeu, la un spectacol organizat de 1 iunie, o fata de clasa a 8-a din trupa de dans a scolii avea un "iubi" operator tv sau ce-o fi fost, iar dupa prestatia artistica si-au bagat limbile pe gat unul altuia pana in esofag; nu cred ca in intimitate se rezumau doar la asta. Asta se intampla acum 4-5 ani. Trecand peste atmosfera de barfa, ce nu inteleg eu e: ce naiba fac parintii acestor copii, sunt complet lobotomizati ?? Unde naiba sunt aceste specimene ?? Care este implicarea in viata propriilor copii ?? Doar ca i-au facut si le dau de mancare ?? In rest educatia e facut de gasca de la scoala, de la coltul blocului, care poate exercita o presiune si o influenta fantastica asupra unui copil. Mai ales in adolescenta cand hormonii o iau razna si labilitatea psihica e la ea acasa, E cool sa fi ca Bianca, Cruduta sau mai stiu eu ce fufa - au bani, se distreaza, cluburi, notorietate ... Iar daca un copil (baiat, fata) in pragul adolescentei vrea sa opuna rezistenta grupului - risca excluderea si oprobriul. Astfel incat decat sa riste marginalizarea si singuratatea - din nou (pe langa cea din familie - fata de parinti) - mai degraba, de sila sau fara, din nevoia de acceptare - se conformeaza regulilor grupului. Regulilor impuse de o societate bolnava. Si aici ar fi mult de discutat. Nu inteleg de ce daca noi, ca tara, facem parte din anumite uniuni internationale, avem obligatia sa preluam toate mizeriile existente in societatile lor. Ok, suntem prieteni, dar fiecare se gospodareste cum vrea la el acasa.

Răspuns la: aha... merge
Adăugat de : admirator, 9 decembrie 2014
nu trebuie uitat ca in prezenta unei alimentatii echilibrate si bogate, cu multa carne si lactate, oua, vitamine din fructe, fortati de produsele...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Religia, ca un "coșmar"?
Pagina a fost generata in 0.5654 secunde