Opinie

Da’ cu Don Pedro ce ați avut?

1014
12

Articole de la același autor

Modul cum au abordat și colegii de breaslă subiectul, dar mai ales numărul impresionant de comentarii la adresa demiterii din funcția de inspector școlar de specialitate istorie a prof. Petre Purcărea nu mă puteau lăsa indiferentă. 

Chiar și cei mai supărați profesori pe staff-ul din str. Mihai Eminescu nu s-au putut abține să nu-l felicite pe actualul inspector general Răducu Popescu pentru "CURAJUL" de a-l fi demis pe cel căruia cică i se adresau cu apelativul Don Pedro. 

Nu am aflat încă adevăratul motiv pentru care s-a luat această decizie și probabil că nu va dura mult și îl va ști toată lumea, dar prea puțin mai contează. 

În schimb, asistăm acum la dezvăluirea unor fapte despre care s-a tot vorbit de ani buni pe la colțuri, dar de care nu a vrut nimeni să țină cont. Sau mă întreb dacă nu cumva era atât de jovial domn profesor încât reușea să astupe gurile care trebuia… respectate. 

Pentru îndrăzneala subsemnatei de a fi scris, parcă în urmă cu vreo doi ani, într-un articol legat tot de Evaluarea Națională, că există suspiciunea că anumiți inspectori se întâlnesc prin parcări pentru a lua șpagă, DOMN profesor Purcărea s-a declarat în "silenzio stampa" cu publicația la care semnez. 

Poate că nimic nu putea oglindi mai bine valoarea reală a sistemului românesc de educație, bazat eminamente pe obligații politice și apoi pe interese oneroase, și prea puțin pe profesionalism și dedicație la catedră.

Aceleași zeci de comentarii dovedesc cât de bolnav este sistemul, cât de subjugat politicului, iar cel mai trist este faptul că dascălii de valoare au ajuns să fie atât de scârbiți de non-valorile din jurul lor, promovate pe bază de carnet de partid, pile și relații. 

Într-o vreme în care Bacalaureatul reflectă valoarea reală a elevului din România, preocupat de orice altceva decât de învățătură, cultură generală sau chestii din astea absolut "BORING" (plictisitor - n.r.), iar profesorii respectabili cunoscători ai noțiunii de "apostolat" se numără pe degete, inspectori precum cel demis constituie o mare pierdere. Ei sunt "oamenii-cheie" care rezolvă ceea ce nu merită prea mult efort pentru că, după cum afirmă comentatorii, oricum se putea cumpăra.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ildiko
19 iulie 2013
DONU'

eu zic draga simona sa faci o brosura cu comentariile din presa adresate lui don pedro si sa le arati tuturor inspectorilor care mai indraznesc sa fie "joviali"

Aurora
19 iulie 2013
Draga Simona Anghel

Draga Simona Anghel, se vede clar in comentariile cititorilor, cine iti citeste articolele. Probabil ca ai altfel de trecere la dl. Bak, altfel nu se explica cum de scrii editoriale si articole de prima pagina, care sa fim seriosi, au o calitate indoielnica. Si hai sa vorbim de moralitate de altfel si de sistemul indoielnic, nu?. Multi sunt promovati cum ai promovat si tu si se cred importanti la fel cat de crezi si tu, fara sa valoreze 2 bani de fapt. Cine n-a gresit niciodata, atunci acela e indreptatit sa arunce cu pietre. Da' de ce sa nu ne facem meseria murdar? Ca doar mizeriile si scandalul mai sunt din pacate reprezentative pentru Romania!

Nec
19 iulie 2013
Invatamant putred

Desi au fost trase numeroase semnale de alarma despre legatura "contra naturii" dintre liderul de sindicat Ioana Purcarea si ISJ Constanta, prin existenta sotului in functia de inspector, acolitii acestora au marginalizat o problema de morala. Cat a pierdut sindicatul, prin esecul unor greve capotate de catre lider, cat a pierdut ISJ Cta, ca imagine, in perioada examenelor, a transferurilor, a evaluarilor conducerilor de scoli, a calificativelor etc., etc. nu mai trebuie demonstrat. Fapt trist este ca intregul sistem educational este putred, pe esafodajul clientelismului poliitic, devreme ce afacerile cu diplome sunt in floare. Musai trebuie eliminate rezultatele de la BAC din inscrierea la facultate, ca si, desigur, cele de la evaluarea nationala in iscrierea la licee. Examenele de admitere la liceu si la facultate ar fi o conditie urgenta de inceput al reabilitarii invatamantului romanesc, fie chiar si pentru simplul motiv de a se pune capat obtinerii pe banda rulanta a unor diplome nemeritate. PREA MULTE, MULT PREA MULTE FACULTATI PRIVATIZATE CARE AU NEVOIE CA DE APA DE STUDENTI SUBMEDIOCRI, MULTI DINTRE ABSOLVENTI FIIND VIITORII INTEELCTUALI INCOMPETENTI ! SCOATEREA LA CONCURS A POSTURILOR DE CONDUCERE DIN INVATAMANT AR MAI FI O SOLUTIE EFICIENTA !

Dorel
19 iulie 2013
fonfăitul

Să dea examen și fonfăitul fără dicție și adormit pe jumate tot timpul de la Istorie. Loaza se mai dă și mare analist politic. Doamneeeeeeeeeeee!

Bianca
19 iulie 2013
tichet+cadou

Se dă un bilet gratis la Aua Megik pentru cine ghicește inițialele fonfăitului :)). Se mai dă și un indiciu : copia de rupea când era student.

Dorela
19 iulie 2013
Fonfaitul

Fonfaitul e cumva Dani C.?

Răspuns la: tichet+cadou
Adăugat de : Bianca, 19 iulie 2013
Se dă un bilet gratis la Aua Megik pentru cine ghicește inițialele fonfăitului :)). Se mai dă și un indiciu : copia de rupea când era student.
aurora boreala
19 iulie 2013
generalul chel

De ce nu se scrie ca inspectorii competenti din inspectorat au fost folositi de seful lor cel mare, chelul suprem, pentru a rezolva copiii mai-marilor din oras? Se scrie ca se vehiculau liste cu nume. Ai verificat Simona Anghel ale cui erau numele acelea? Pun pariu pe ce vrei tu ca nu aveai curaj sa dezvalui acele nume. Nici macar tu, care faci niste articole de doua parale, dar te crezi super ziarista, nu aveai voie sa scrii. E mai usor insa sa arunci cu dejectii din niste ambitii personale, din cauza unor antipatii sau pur si simplu din dorinta de a demonstra ce non-valori exista in presa locala.

Vasilică
19 iulie 2013
Bravo

Bravo la comentatori

Vasilică
19 iulie 2013
?

De ce nu postați toate intervențiile?

Maricica
19 iulie 2013
Asta-i presă?

Vasilică are dreptate, nu postați decât comentariile care vă convin, celelalte le ștergeți! Doresc să vă informez că la "Replica" și "Telegraf" lucrul aceasta nu se petrece.Nu este deontologic să procedați astfel, ba dimpotrivă, motiv pentru care vă bucurați din ce în ce mai puțin de respectul cititorilor

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7892 secunde