UNIVERSITARIA

Doctor Honoris Causa, cu ocazia deschiderii anului universitar

2179
Sâmbătă, 2 octombrie, la ora 11, deschiderea festivă a anului universitar 2010-2011, la Universitatea "Andrei Șaguna", va fi marcată de anunțarea canonizării Mitropolitului Andrei Șaguna și de conferirea titlului de Doctor Honoris Causa al acestei universități I.P.S. prof. univ. dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardea-lului.
Cu acest prilej, Academicianul Mircea Păcurariu va primi distincția "Spiritul Șagunist", cu însemne de gală, pentru întreaga activitate desfășurată cu abnegație în spiritul și cinstirea Patronului Spiritual al acestei instituții constănțene de învățământ superior.

Festivitatea începutului de an la Academia Navală "Mircea cel Bătrân"
La Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța se desfășoară luni, 4 octombrie, începând cu ora 10, festivitatea de deschidere a anului universitar 2010- 2011.
La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți din structurile Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, personalități ale vieții publice și universitare constănțene, reprezentanți ai instituțiilor care își desfășoară activitatea în domeniul transportului naval și al activităților portuare.

Departament cu predare în engleză la UMC
Universitatea Maritimă din Constanța a supus aprobării ARACIS înființarea unui departament cu predare în limba engleză pentru Specializările "Navigație și Transport Maritim și Fluvial" și "Electromecanică Navală". În urma evaluării la sediul universității, cele două programe de studiu au primit avizul favorabil al Biroului Executiv ARACIS, în ședința din 30 septembrie.
Limba engleză este limba oficială de comunicare în flota maritimă internațională, iar autorizarea acestor două programe reprezintă materializarea intențiilor universității de a internaționaliza prezența sa pe cele mai importante piețe de educație din lume.
Universitatea Maritimă a început deja discuții cu firme specializate de recrutare pentru a începe pregătirea studenților prin noul departament constituit, începând cu acest an universitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8392 secunde