Doi profesori constănțeni, declarați directorii anului, datorită luptei cu abandonul școlar

12785

Articole de la același autor

Ateneul Român a găzduit, recent, Gala Premiilor pentru Directorii Anului, eveniment organizat de Asociația pentru Valori în Educație (AVE) cu scopul de a face cunoscute reușitele acelor manageri care, prin multă muncă și implicare, au izbutit să scrie povești de succes în școlile pe care le conduc.

În acest an, peste 200 de directori din toate colțurile țării au dorit să obțină unul dintre cele patru premii oferite în cadrul galei.

Printre cei 17 finaliști s-au numărat prof. Natalia Palas, director al Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol, și prof. Florin Miron, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Mangalia, ambii nominalizați la categoria „Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse”.

Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol a obținut rezultate uimitoare în urma activităților derulate prin PNRAS, sub deviza „Educația este pașaportul nostru către viitor, pentru că mâine aparține oamenilor care se pregătesc începând de azi”.

Proiectul a inclus 70 de elevi de gimnaziu în activități de intervenție și 270 de elevi în activități de prevenție. În urma derulării activităților: rata de abandon școlar a scăzut de la 8,32% la 2%; rata de absolvire a clasei a VIII-a a crescut de la 89% la 96%; rata de participare la evaluarea națională a crescut de la 81% la 94,61%; rata de promovare la evaluarea națională a crescut de la 31% la 69%; procentul elevilor care au acumulat mai mult de 40 de absențe nemotivate într-un an școlar a scăzut de la 12,80% la 6%.

„În calitate de manager de proiect și director al liceului, sunt fericită că am avut această oportunitate de a contribui la dezvoltarea unității de învățământ prin intermediul proiectului PNRAS. Mă bucur că eforturile noastre au fost răsplătite prin rezultatele obținute de elevi și că am reușit să oferim șanse egale la educație pentru elevii din medii defavorizate”, a transmis prof. Natalia Palas, directoarea Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol.

Abandonul școlar s-a redus la jumătate

La Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia se derulează proiectul „Școala noastră pentru un viitor mai bun!”. Prof. Florin Miron a reușit să reducă abandonul școlar cu 40%, ca urmare a unei finanțări de 175.000 euro prin PNRAS, prin care a asigurat unui număr de 162 de elevi din categorii defavorizate ore remediale și activități recreative. De asemenea, a angajat un psihoterapeut care lucrează cu elevii din medii defavorizate. În urma parteneriatului încheiat cu Asociația ASCENDIS a obținut două biblioteci dotate cu 40 de cărți de beletristică pe care le-a amplasat în curtea școlii. Toți elevii din medii defavorizate primesc lunar burse de ajutor social.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0579 secunde