Două debuturi în opera „Don Giovanni”, de la Teatrul „Oleg Danovski”

295
Două debuturi în opera „Don Giovanni”, de la Teatrul „Oleg Danovski” - xdongiovanni7-1669385742.jpg

Articole de la același autor

Doar patru spectacole ne mai despart de finalul celei de-a 48-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Duminică, 27 noiembrie, de la ora 18:30, este programată opera „Don Giovanni” W.A. Mozart, montată la Constanța în regia artistică a lui Beatrice Rancea și costume semnate de Doina Levintza.

„Don Giovanni” este o operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Premiera absolută a operei a avut loc la Praga, la „Ständetheater”, pe data de 29 octombrie 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului.

Soliști vor fi Daniel Pop, Akiko Hayakawa (Japonia), Elena Rotari, Orest Pîslariu (București), Marius Turtoi, Silvia Simionescu (debut), Adrian Pîrlea (debut), Constantin Acsinte. Conducerea muzicală Koichi Inoue (Japonia). Maestru cor Adrian Stanache.

Până la premiera operei „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, programată sâmbătă, 10 decembrie, publicul meloman va avea parte de un spectacol de romanțe, joi, 1 decembrie, și de un alt spectacol de operă duminică, 4 decembrie.

Publicul poate achiziționa bilete de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0678 secunde