Elevii Liceului ”Ovidius”, premiați la concursul organizat de Agenția Spațială Europeană

31624
Elevii Liceului ”Ovidius”, premiați la concursul organizat de Agenția Spațială Europeană - liceul-ovidius-1713956317.jpg

Articole de la același autor

Elevele Mara Vașlaban și Ștefania Puflene, clasa a XI a la Liceul Teoretic Ovidius, coordonate de prof. Carmen Bucovală, au câștigat faza  națională a competiției europene Climate Detectives. Proiectul prezentat, legat de modalitatea de utilizare a culturilor de microalge pentru captarea gazelor de seră, a fost apreciat de juriul național ca fiind creativ, bine documentat și conectat cu tema generală a concursului, aceea a investigării cauzelor și consecințelor schimbărilor climatice.

În etapa următoare, echipa Liceului Teoretic Ovidius este invitată să ia parte la evenimentul de celebrare al acestei campanii, ce va avea loc la sediul din Italia al Agenției Spațiale Europene, în perioada 20-22.05.2024. În cadrul acestui eveniment, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experții în domeniul studiilor satelitare, dar și cu elevi din țările afiliate ESA, câștigători ai selecțiilor naționale.

ESA Education organizează anual concursul Climate Detectives, care oferă elevilor oportunitatea de a înțelege  modul în care sateliții pot observa și urmări schimbările în clima și mediul Pământului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2611 secunde