În căutarea tradițiilor culturale și gastronomice, Liceul ”Ovidius” a fost gazda unei delegații germane

1354
În căutarea tradițiilor culturale și gastronomice, Liceul ”Ovidius” a fost gazda unei delegații germane - x-liceul-ovidius-1707824382.jpg

Articole de la același autor

Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța și cei de la Stadtteilschule Oldenfelde, Hamburg, Germania, au pornit în căutarea tradițiilor culturale, culinare și sportive ale Dobrogei.

În cadrul proiectului Erasmus School Social Resposability, liceul constănțean a găzduit, în perioada 5-9 februarie, vizita unui grup de 30 de elevi și profesori din Hamburg.

Programul comun a inclus vizite la instituții de învățământ superior din Constanța, dar și descoperirea patrimoniului cultural local. O componentă importantă a proiectului a fost descoperirea sportului național, oina, elevii români și germani exersându-și abilitățile în sala de sport a liceului. „Heterogenitatea etno-culturală a Dobrogei a fost descoperită prin evocarea istoriei locurilor, dar și prin cunoașterea dansurilor tradiționale. La fel, cultura gastronomică locală a fost prezentată cu ajutorul părinților elevilor români”, au transmis reprezentanții Liceului „Ovidius”.

Proiectul va continua în luna aprilie a acestui an, când liceul din Hamburg va găzdui o altă mobilitate din cadrul acestui proiect

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7046 secunde