Expoziție-atelier a clasei de design vestimentar

211
Expoziție-atelier a clasei de design vestimentar - expozitieatelier-1656614976.jpg

Articole recomandate

Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada” invită publicul la expoziția atelier a clasei de design vestimentar, coordonată de prof. Lucia Niculescu, care are loc în perioada 28 iunie – 10 iulie, în spațiul expozițional al Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, conform următorului program: luni-vineri 10.00-18.00, sâmbătă și duminică 12.00-20.00.

Elevii cursurilor de design vestimentar, sub atenta îndrumare a prof. Lucia Niculescu, au îmbinat tehnici din veșmintele din perioada Renașterii cu elemente din tendințele actuale.

„Renașterea a fost o mișcare culturală care s-a întins pe perioada secolelor XIV-XVI, când s-au produs schimbări mari în arhitectură, inclusiv în modă. Stilul vestimentar din acea perioadă ne-a inspirat anul acesta și, folosind elemente din veșmintele de atunci, cursantele au reinterpretat și au creat, cu materiale actuale, care sunt must-have-ul acestui sezon (stil, catifea, material army, dantele, broderi) și tipare și tehnici din trecut”, a declarat Lucia Niculescu, profesor în cadrul Catedrei Arte Vizuale, clasa Design vestimentar.

Cursul de Design vestimentar este un curs de modă, în care cursanții sunt puși la curent cu tendințele actuale și chiar își formează un stil personal. Anul I conține ore de desen de crochiu și vestimentație. În prima parte se fac ore de tehnologie – mașina de cusut, tipare, transformări și confecționarea unui produs vestimentar. În anul II se trece prin istoria costumului și se creează elemente cu teme istorice, confecționându-se un produs vestimentar mai complicat. În anul III se realizează un proiect de diplomă care constă în cercetarea unei teme și confecționarea unui ansamblu vestimentar pe o tema dată. Cursul se încheie cu un examen de diplomă. Înscrierile au loc în septembrie.

Intrarea la expoziție este gratuită.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8304 secunde