Expoziție virtuală la Galeria "Virgil Coman". O fetiță de 4 anișori, cea mai mică artistă

557
Expoziție virtuală la Galeria

Articole de la același autor

Este deja o tradiție ca, în preajma sfintelor sărbători ale Învierii Domnului, Asociația Culturală Wild Art să organizeze la Galeria de Artă "Virgil Coman" o expoziție de artă tematică, "Renaștere, Speranță, Bucurie".

Expoziția de artă vizuală organizată zilele acestea dezvăluie publicului creații ale micilor artiști ai Palatului Copiilor Constanța, coordonați de director prof. R. Mitan și prof. Zoița Nicoleta Panciu. Micii artiști și-au exprimat prin artă sentimente variate, unii au pictat ouă sau au relatat artistic venirea primăverii în culori pline de speranță, iar alții au pictat chipul Mântuitorului.

"Expoziția «Renaștere, Speranță, Bucurie» întărește ideea că nu trebuie să renunțăm niciodată la manifestările sufletului prilejuite de sărbătorile creștine și nu numai sau de activitățile zilnice", au transmis organizatorii.

"Bucuria și lumina speranței, mai ales în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea abundă în lucrările expuse, iar publicul, măcar pentru o clipă, se poate detașa de orice problemă", a afirmat prof. Zoița Nicoleta Panciu.

Pentru că, în această perioadă dificilă, sunt restricționate deplasările, președintele Asociației Culturale Wild Art, Laura Stroe, a arătat că lucrărilor vor fi expuse virtual, pe pagina de facebook a Galeriei "Virgil Coman" și pe pagina de facebook a Palatului Copiilor Constanța.

"Mai mult ca niciodată, această expoziție îmi provoacă o mare emoție, pentru că printre expozanți se află și fiica mea, în vârstă de 4 ani, Maria Sibel, cel mai mic artist prezent în galerie, alături de alte două voluntare ale Asociației Culturale Wild Art, puțin mai mari, Eva și Ioana. Prin desen și pictură, copiii au transformat responsabilitatea statului în casă într-o acțiune mai puțin plictisitoare, plină de pasiune și culoare. Cu siguranță și părinții și-au redescoperit copilăria și vor fi mândri să privească joaca transformată într-un demers educativ-cultural menit să aducă bucurie tuturor", a afirmat Laura Stroe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.331 secunde