Festivalul "Black SEAmphony" aduce solişti de talie internaţională pe scena din Piaţa Ovidiu

1008
Festivalul

Articole de la același autor

Prima ediție a Black SEAmphony Festival se va derula în perioada 19-21 august, începând cu ora 20.30, în Piața Ovidiu. În acest loc, atât localnicii, cât şi turiştii vor avea ocazia să asculte, să danseze și să recunoască repertorii diverse, pornind de la muzica clasică, muzică pop-crossover, rock și piese de radio renumite, care satisfac gusturi muzicale dintre cele mai variate.

Evenimentul este organizat de Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în parteneriat cu Asociația „Philson Young”. În prima seară a evenimentului, pe 19 august, publicul va putea recunoaște coloane sonore din filme celebre precum „Războiul Stelelor”, „Titanic”, „Game of Thrones”, „Rocky”, „Zorro” etc. Astfel, împreună cu artiștii Orchestrei Simfonice București, va urca pe scenă binecunoscuta soprană Irina Baianț, alături de care se va afla compozitorul și dirijorul Andrei Tudor. Potrivit Primăriei Constanţa, Irina Baianț este o culoare intensă în muzica clasică, o strălucire aparte care îmbină muzica clasică cu pop și crossover, soprana care sparge tiparele standard ale fiecăruia, în percepția despre operă. Cu o vastă experiență scenică, zeci de mii de triluri colorate pe care le-a dat lumii în ultimii zece ani de carieră, ea a dus România pe harta internațională a performanței lirice cu lumina ei caldă și catifelată, între palmele aplauzelor. Apoi, pe 20 august, alături de Orchestra Simfonică București, publicul va avea bucuria să îl asculte pe îndrăgitul artist de talie internațională Alessandro Safina, care va susține spectacolul „Notte sotto le stelle”. Dirijorul acestei seri este Francesco Rosa. Alessandro Safina a cântat la New York, la Radio City Hall, la Londra, în prezența Reginei Elisabeta, într-un concert alături de artiști precum Elton John, Cher, Jennifer Lopez, și la Monte Carlo, ca invitat al Prințului Rainier. De asemenea, el s-a aflat la Seul pentru concertul de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal din 2002, dirijat de maestrul Chung. Tot în Coreea, a susținut numeroase concerte alături de Sumi Jo. Totodată, a susținut o mulţime de concerte în Brazilia, Sao Paulo și Rio, Canada, Olanda etc.


În cea de a treia seară, Orchestra Simfonică București va încheia Festivalul Black SEAmphony printr-un concert cu un concept dinamic, intitulat „Rock Symphonic”. Cătălin Oprițoiu, solistul acestui concert, va interpreta „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, reorchestrate în variantă pop/rock de Eduard Dabrowski, care va dirija acest concert, Artiștii vor interpreta melodii din repertoriul trupelor The Beatles, Queen, Led Zeppelin, AC/DC etc. Ca reprezentant al şcolii moderne de interpretare flautistică, Cătălin Opriţoiu a încântat publicul în numeroase concerte ca solist, acompaniat de orchestră, în mari centre culturale europene: Elveţia, Spania, Germania, Franţa, Italia, Austria. În plus, a colaborat cu diverse personalităţi muzicale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3043 secunde