Festivalul Internaţional de Teatru Independent redeschide Grădina „Tomis” din Parcul Arheologic

3851
Festivalul Internaţional de Teatru Independent redeschide Grădina „Tomis” din Parcul Arheologic - x-fitic-1692694415.jpg

Articole de la același autor

Peste doar două zile, pe 25 august, începe ediţia cu numărul 8 a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa. Anul acesta, organizatorii vă propun o nouă formulă, într-un spațiu nou, ce trebuia să fie redeschis, de mult, publicului: Grădina „Tomis” (fostele Arene) din Parcul Arheologic.

Astfel, FITIC 8.0 începe în data de 25 august şi se încheie în 2 septembrie, spectacolele urmând a se desfăşura pe scena din Grădina „Tomis”, care va fi redeschisă cu ocazia festivalului. „Am pregătit multe alte surprize pentru minunatul public din Constanţa şi nu numai. Aşa cum v-am obişnuit, intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile. FITIC 8.0 este finanțat de Ministerul Culturii. Vă aşteptăm cu drag!”, au declarat organizatorii.

În prima zi, pe 25 august, de la ora 20.00, pe scena montată special pentru festival, puteţi viziona premiera spectacolului „Obiceiuri necurate”, după Tom Smith, produs de Trupa „AICI” a liceenilor constănțeni îndrăgostiți de teatru, sub coordonarea artistică a actorului Tiberiu Roșu. Într-o mică mănăstire catolică, niște măicuţe se pregătesc să facă vin, pe care să-l vândă pentru a face rost de bani pentru mănăstire, lucru pe care îl practicau, deja, de câţiva ani şi pe care îl ţineau departe de ochii şi ştiinţa stareţei, ce se împotrivea la tot ce presupunea licoarea diavolului. Sosesc şi nişte ziarişti de investigaţie, Sally şi Paul, ce ajung să se deghizeze pentru a-şi urma planurile şi care îşi au propriile drame.

Ritmul piesei creşte odată cu intriga şi punctul culminant, accentuând senzaţia dramatică a întorsăturilor. Înlănţuirea de situaţii tragi-comice, împinse, uneori, până la limita absurdului, creează o poveste ce dezvăluie latura profund umană a celor care se declară supuşi Bisericii pentru tot restul vieţii, având ca finalitate un mesaj cald si optimist.

Precizăm că în toată această perioadă vor putea fi vizionate peste 20 de spectacole, realizatte de trupe din întreaga ţară. Totodată, în program sunt înscrise şi ateliere de teatru, improvizaţie, dans şi muzică, susținute de Toma Enache, Mike Săvuică, Mihai Bercaru, Mihaela Sîrbu, Tania Popa, Marius Bodochi. De asemenea, organizatorii anunţă şi spectacole-lectură, urmând ca festivalul să se încheie cu un concert inedit al formației „Dl Goe”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9784 secunde