GALERIE FOTO. Elevii, de la mic la mare, de la Școala Nr. 1 Poarta Albă au sărbătorit Ziua Dobrogei

240

Articole de la același autor

Încă de săptămâna trecută, în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 1 Poarta Albă, au avut loc evenimente dedicate Zilei Dobrogei, după cum informează prof. Georgiana Carapcea, consilier de imagine al acestei unități de învățământ. Scopul acestor activități l-a constituit informarea elevilor cu privire la semnificația acestui eveniment de primă importanță în istoria românilor, dar mai ales dezvoltarea sentimentului lor patriotic.



Elevii claselor de gimnaziu, coordonați de profesor de istorie Adriana Făşie şi cei de la clasa a III-a A, coordonaţi de profesor pentru învățământul primar Natalia Munteanu au participat la o prezentare tematică susținută de profesor de istorie, au intonat Imnul National, elevii Mara Ţigmeanu, Răzvan Ciobănescu (clasa a VI-a A), Roxana Culea şi Nicoleta Ionescu (clasa a V-a A) au citit eseuri realizate de ei, despre istoria zonei si minunatele locuri ce pot fi vizitate ȋn Dobrogea. 



Corul elevilor de gimnaziu, coordonat de prof. de muzică Cristina Tudor, a încântat auditoriul cu ritmuri dobrogene şi un panou tematic a fost realizat de elevii claselor V-VIII, cu informații despre importanța zilei. Eleva Roxana Culea participă cu o lucrare tematică şi la Simpozionul Județean din Proiectul «Unitate ȋn diversitate pe pământ dobrogean», înscris ȋn CAEJ. Prof. de limba română Oana Roxana Cabuz a coordonat elevii care au prezentat eseuri, iar prof. de educaţie plastică Claudiu Argeşanu pe cei care au realizat expoziția de desene.  



Elevii de la clasa I B, coordonați de profesor pentru ȋnvăţământul primar  Ioana Daniela, au vizionat prezentări despre pământul dobrogean, cei de la clasa IA, coordonați de profesor pentru ȋnvăţământul primar Raluca Silveşan, au realizat expoziții cu desene, iar clasa a IV-a B, coordonată de profesor pentru ȋnvăţământul primar Vameş Dorina, a conceput un panou tematic «Mozaic cultural» şi o prezentare frumoasă a diversității culturale de pe teritoriul regiunii noastre.            

Grădiniţa Nr.1, cu Program Normal, Nazarcea, a fost reprezentată de piticii coordonaţi de educatoarea Larisa Celeapcă, care au pus ȋn scenă evenimente şi personalităţi importante din istoria Dobrogei.



Prof. Florentina Mangri, directorul unității, le-a transmis elevilor informații importante despre istoria Școlii Gimnaziale Nr. 1 Poarta Albă, aflată pe pământ dobrogean şi despre contribuția multiculturalității  la dezvoltarea  acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5182 secunde