GALERIE FOTO. Impresionant palmares, în Grecia, al elevilor constănțeni pasionați de robotică

5451

Articole de la același autor

Elevii Asociației Informatică pentru Viitor Constanța, România au participat cu succes la Minoan Robots Sports Competition - Global Olympiad care a avut loc în Creta, Grecia 7-10 aprilie 2023. Competiția a avut loc în domeniul robotică și programare, iar copiii au reușit să câștige numeroase premii.



Sub îndrumarea profesorului Ramona Rădulescu, elevii au obținut rezultate remarcabile, câștigând un total de 7 premii, inclusiv două medalii de aur la categoria Programming cu echipele ShortCircuit și RoboGamers. Echipa ShortCircuit a obținut locul doi argint la proba de Humanoid- Obstacle race și bronz la categoria Engineering.

Echipa Dart a obținut argint la categoria Engineering și bronz la E-Sport.



Elevii au învățat multe lucruri noi și au depășit cu succes provocările neașteptate, câștigând o mulțime de cunoștințe și, mai important, o serie de rezultate remarcabile. Echipa ShortCircuit a fost formată din Mara Albu (18 ani), Mihnea Albu (14 ani), David Istrate-Gheorghică (14 ani) și Cezar Lupu (14 ani), în timp ce echipa Dart a fost formată din Robert Beu (16 ani), Andrei Trifu (17 ani), Darius Delcă (14 ani) și Andrei Lupu (15 ani). Echipa RoboGamers a fost formată din Maximilian Dumitru (11 ani), Sebastian Dumitru (13 ani) și Alin Pârvu (11 ani).

Vedeta competiției a fost robotul Cuza cu tehnologie Raspberry și Inteligența artificială, un robot care facilitează comunicarea între două persoane care nu cunosc o limbă comună. De asemenea, Cuza poate răspunde la orice întrebare în orice limbă având încorporat celebrul chat GPT.



La competiția internațională organizată în Creta au participat copii cu vârste între 4 și 18 ani și adulți, la peste 16 probe.

Printre țările participante se numără România, Grecia, Turcia, Coreea, Siria, Germania, Albania, Italia, Egipt, Iran, Macedonia, Cipru, Ucraina, Estonia, Franța și altele.

„Este remarcabil faptul că acești tineri elevi români au reușit să se descurce atât de bine în competiția internațională și să obțină atât de multe premii. Acest succes arată că educația și susținerea acordată tinerilor talentați pot avea un impact imens în viitorul lor și în dezvoltarea lor ca profesioniști. Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect remarcabil!”, a transmis prof. Ramona Rădulescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde