"Generalul" Sorin Mihai, întrecut de fosta soție la punctajul pentru gradația de merit

7535
2

Articole de la același autor

În acest an, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a scos la concurs un număr de 221 gradații de merit, fiind luat drept an de referință 2017, după cum a informat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general. Fiind vorba de o mărire cu 25% a salariului, logic că ce expiră trebuie reînnoit.



Cele 10 semestre de activitate evaluate sunt cuprinse între 1 septembrie 2016 - 31 august 2021, din care trei semestre de învățământ online (semestrul II al anului școlar 2019-2020 și anul școlar 2020-2021), gradațiile de merit fiind acordate în limita locurilor aprobate pentru fiecare disciplină/funcție în ordinea descrescătoare a punctajelor, cel minim fiind de 75 de puncte, iar maxim de 150.

Iată, defalcat pe funcții didactice, câte locuri au fost aprobate: Personal didactic de predare: educatoare/institutor învățământ preșcolar. Profesor învățământ preșcolar – 36; învățător/institutor învățământ primar/ profesor învățământ primar – 44; limba română – 13; limba latină – 1; limba engleză – 11; limba germană – 1; limba franceză – 7; limba turcă maternă – 1; istorie – 3; științe socio-umane – 3; religie – 5; geografie – 4; matematică – 15; informatică – 2; fizică – 2; chimie – 2; biologie – 4; arte – 6; educație fizică și sport – 6; cluburi sportive școlare/LPS – 2; Palatul Copiilor – 1; învățământ special – 5; învățământ profesional și tehnic-profesori – 12; învățământ profesional și tehnic-maistru – 1; consiliere psiho-pedagogică – 3; • Personal didactic de conducere – 5. • Pentru personalul didactic auxiliar: secretar – 6; bibliotecar/documentarist – 2; informatician – 3; administrator financiar – 4; laborant – 1; administrator de patrimoniu – 2.

Au mai apărut în plus gradații pentru mediator școlar – 1; asistent social – 1; consilier juridic – 1; auditor intern – 1; consilier/expert inspectoratul școlar – 3.

Reamintim că anul trecut au fost aprobate 233 și au intrat în plată 188, cel mai probabil fie nu s-au depus destule dosare, fie nu s-a întrunit punctajul minim.

Măriri de salarii cu punctaje „magna cum laude”

Miercuri, 8 iunie, pe site-ul IȘJ Constanța a fost postat tabelul nominal cu punctajele candidaților la gradațiile de merit, aprobate în consiliul de administrație de marți, 7 iunie. Tabelul se deschide cu funcțiile didactice de conducere, în frunte, cu cel mai mare punctaj (138), fiind fostul inspector școlar general adjunct Floriana Petre, revenită pe funcția de director al Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu. Interesant punctaj, în condițiile în care director a fost până în decembrie 2019, deci evaluarea se referă la cinci semestre din 10 evaluate. Dar, deh, îi expiră gradația obținută în 2017 pe funcția de învățător.

Următorii patru directori care vor beneficia de gradație sunt: Iuliana Linea (Liceul Teoretic „Lucian Blaga”), Mangri Florentina (Școala gimnazială nr. 1 Poarta Albă), Raluca-Simona Ciobănel (Colegiul Economic Mangalia) și Mituța Borcan (Liceul Tehnologic Mihai Viteazul). Cel de-al șaselea dosar a fost depus de Simona Dănilă, director al Școlii gimnaziale „Lucian Grigorescu” Medgidia, care, deși are o vechime de 33 de ani în învățământ, a obținut cel mai mic punctaj la categoria „Funcții didactice de conducere”.

La Palatul Copiilor, Cristina Barabaș nu a avut concurent, iar la Educatoare vor rămâne pe dinafară șase dosare cu punctaje peste 75, în timp ce alte șapte dosare se situează sub 70,20 puncte. La Învățătoare, cel mai mare punctaj a fost obținut de Izabela Stavăr-Vergea (141,70 – titulară a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”), cele 44 de funcții alocate oprindu-se la 92,75 puncte, alte patru dosare încadrându-se până la minimul de 75 puncte, restul de cinci fiind sub acest punctaj.

La limba și literatura română - 13 funcții aprobate, 13 dosare depuse. Ne-a atras atenția faptul că inspectorul școlar general Sorin Mihai (titular al Școlii gimnaziale „Gala Galaction” Mangalia) a fost întrecut la punctaj de fosta soție, Cristina Liliana Angheluță (titular al Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia), depunctată de comisia de evaluare de la 144 (autoevaluare) la 128 de puncte, în timp ce „generalului” i s-au… retras doar două puncte (de la 122 la 120; mulți ar fi curioși să vadă pe ce). Foarte mare diferența de punctaj și la prof. Carmen Guguș (titular și director al Școlii gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul”, depunctată de comisie de la 140,50 la 111,50). Și prof. Bianca Ibadula (titular și director al Colegiului Național „Mihai Eminescu”) a suferit o depunctare… de la 126,50 la 110). Cu cei 36 de ani vechime, prof. Corina Cușa (titular al Școlii gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu”) este un recunoscut profesor de limba română al municipiului, prin rezultatele obținute de elevii săi, iar din cele 111,75 puncte autoevaluate tot i-au mai fost scăzute șapte.

În schimb, la categoria „măriri de salarii” au intrat fără emoții contabilul șef al IȘJ Constanța – Roberta Galav, dar și consilierul juridic al IȘJ Constanța – Nicoleta Mihăilescu, cărora comisia de evaluare nu le-a retras nici măcar o jumătate de punct, câștigând concursul de gradații cu… „magna cum laude”, adică 150 de puncte. UNICELE care au atins această performanță!



Comentează știrea

James
9 iunie 2022
Atentie!

Duduie Simona, dupa atatia ani de jurnalism, pari tot o diletanta! Sefii tai ar trebui sa sesizeze tonul tendentios al articolului, mistoul ieftin, insinuarile nedrepte si neghioabe! E jenant cum, in stilul caracteristic, te napustesti asupra unor persoane: ce relevanta are faptul ca respectabila doamna este fosta sotie a respectabilului domn! ?! Chiar asa, te intereseaza viata privata a tertilor? Poate ca persoanele lezate de presupuneri si insinuari ar trebui sa te dea in judecata!

Nuti
9 iunie 2022
gradatie

Cand iti faci singur fișa de evaluare este ușor să obții 150 de puncte. O altă problemă, nerezolvată de mult timp, este cea legată de directori/inspectori. Aceștia ar trebui obligați să își depună dosarele ca directori/inspectori, nu ca profesori. Mi se pare incorect, de ex, ca un director de grădiniță să concureze pe aceleași locuri cu o educatoare...Normal că funcția te face să ai hârtii cu numele tău dar pentru care au alergat persoanele din subordine....

Pagina a fost generata in 0.348 secunde