Icoană făcătoare de minuni din Republica Moldova, adusă la Constanța

394
Icoană făcătoare de minuni  din Republica Moldova, adusă la Constanța - icoanafacatoare-1454250227.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la ora 18, la Biserica "Sf. Haralambie" din Constanța, situată în zona "Boema", va ajunge Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului "Apărătoarea și Ocrotitoarea Moldovei", adusă pentru prima dată în România din Republica Moldova.

Icoana Maicii Domnului este adusă de la mănăstirea Hârbovăț (Republica Moldova), de o delegație condusă de părintele stareț, arhi-mandritul Spiridon Marin. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti această icoană a Maicii Domnului până în data de 10 februarie.

Mănăstirea Hârbovățului deține icoana din secolul al XVIII-lea, pe când stareț era egumenul Pahomie. Icoana, păstrată cu sfințenie gene-rații de-a rândul în familia colonelului rus Nicolae Alexei Albaduev, a fost dăruită mănăstirii în urma unei tragice întâmplări. După ce colonelul s-a spovedit părintelui Pahomie, în decembrie 1790, a plecat spre casă cu un cal tânăr și neînvățat, care l-a trântit și l-a omorât. Până în anul 1812, mănăstirea a fost reconstruită de trei ori, după trei incendii, și, de fiecare dată, icoana a fost găsită în cenușă, cu fața în jos, nearsă, cu toate că era pictată pe pânză și lipită pe lemn de tei.

Prin rugăciune în fața icoanei, mulți bolnavi și-au găsit alinare sufletească și trupească, vindecându-se de paralizii, arsuri, probleme psihiatrice, cardiace etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6544 secunde