În numele bunei-dispoziții, alegeți în acest weekend spectacolele teatrelor constănțene

980
În numele bunei-dispoziții, alegeți în acest weekend spectacolele teatrelor constănțene - fond-1707494612.jpg

Articole de la același autor

Cele trei teatre constănțene își așteaptă publicul în acest week-end cu o serie de spectacole din cele mai diverse registre de la operă la comedie, totul în numele bunei-dispoziții.

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18:30, melomanii constănțeni sunt invitați la opera în două acte „Flautul fermecat”, a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, pe un libret scris în limba germană de Emanuel Schikaneder. La Constanța, premiera la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a avut loc pe 15 iunie 2014.

Soliști sunt Mădălin Băldău, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Silvia Simionescu, Daniel Pascariu (București), Stela Sîrbu, Georgiana Medeleanu, Mihaela Ionescu, Maria Cernat, Raluca Dărăban, Garofița Gâdei, Gabriela Dobre, Eugen Florea (debut), Cătălina Postolache, Iulia Stănei, Mădălina Munteanu, Cristian Caragea, Ionuț Neagu, Andrei Băican, Iulian Bratu, Mircea Găvan (debut), Marius Turtoi, Cristian Parmac.

Duminică, 11 februarie, de la ora 18:30, conducerea teatrului propune o reîntâlnire cu celebra operă „Carmen”, compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Soliști sunt Lucia Mihalache, Doru Iftene, Cristian Caragea, Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Mihai Teodoru, Mircea Găvan.



La Teatrul de Stat, doza de emoție și comedie


Teatrul de Stat Constanța vă oferă în weekend două spectacole total diferite, între care puteți opta, în funcție de dispoziție.

Sâmbătă, 10 februarie, de la ora 19:00, la Sala Studio, publicul constănțean este invitat la spectacolul „Trilogia Belgrădeană” de Biljana Srbljanović, în regia lui Erwin Șimșensohn. Spectacolul prezintă trei povești care se petrec chiar în noaptea de Anul Nou, în Cehia, Australia și Statele Unite ale Americii, personajele fiind emigranți dintr-o zonă de război. În distribuție: Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Mihaela Velicu, Sorina Toma, Lucian Iftime, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Vlad Lință, Cristiana Luca, Alina Manțu și Cătălin Bucur.

Duminică, 11 februarie, de la ora 19:00, în aceeași primitoare Sală Studio este programat spectacolul „Logodnă relativă” de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache. Piesa lui Alan Ayckbourn este unul dintre cele mai mari succese ale dramaturgului britanic și a fost montată la numeroase teatre din Marea Britanie și SUA, având mai multe ecranizări și adaptări pentru televiziune. În distribuție: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane, Lucian Pavel.

La Teatrul „Căluțul de Mare”, o „Inimă rece” se încălzește în final

Duminică, 11 februarie, de la ora 10.30, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” invită micii spectatori, cu vârsta peste 6 ani, la spectacolul „Inimă rece”, care spune povestea cărbunarului sărac Peter Munk, cel care își dorește atât de mult să devină bogat încât își vinde inima duhului cel rău al pădurii, realizând în final că banii nu aduc neapărat fericirea.

În distribuție: Sergiu Bucur, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Emanuel Cristoiu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Dan Cojocaru și Lică Gherghilescu. Vocile personajelor fantastice Mikel Olandezul și Omulețul de Sticlă aparțin celor doi mari actori din generația de aur a teatrului de păpuși constănțean: Vasile Hariton și Aneta Forna Christu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4141 secunde