În premieră pentru județul Constanța, un reputat universitar inaugurează Cercul de Astronomie

2994
2
În premieră pentru județul Constanța, un reputat universitar inaugurează Cercul de Astronomie - xcercastronomie-1673554167.jpg

Articole de la același autor

Începând de vineri, 13 ianuarie, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, pe baza unui parteneriat de colaborare între Liceul „Callatis” şi Asociaţia „Educaţie şi Instruirea Personalului”, se va organiza un Cerc de Astronomie pentru elevi.

Scopul organizării acestuia este acela de a îndruma elevii spre studiul Astronomiei Generale, dar şi pentru Cosmonautică şi Astrofizică.

Cercul se adresează în mod special elevilor din clasele a-VI-a, a-VII-a, a-IX-a şi a-X-a, dar vor fi acceptați şi elevii din alte clase.

În cadrul Cercului vor fi prezentate teme generale de Astronomie (Astrometrie, Mecanică Cerească, Astrofizică, Cosmonautică şi Istoria Astronomiei). În afara temelor prezentate la cursuri, vor mai fi organizate şedinţe la Planetariul din Constanţa şi se vor face observaţii la Soare, Lună, planete şi la alte fenomene astronomice.

De asemenea, vom iniţia şi colabora cu acele instituţii şi asociaţii care au activităţi în acest domeniu, vom organiza excursii şi tabere pentru efectuarea observaţiilor şi pentru alte activităţi.

Dintre cei care se vor înscrie la Cerc, vom selecţiona şi elevi care să participe la Olimpiada Naţională de Astronomie.

Şedinţele vor fi conduse de prof. univ. dr. Florin Iordănoaia, fost cadru universitar al Universității Maritime din Constanța, pentru Astronomie, şi de profesoara Jeanina Iatan Tohăneanu, pentru Mecanica Cerească şi Astrofizică.

Şedinţele, GRATUITE, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri, între orele 15.00-17.00. 

Comentează știrea

Therese Poulain
12 ianuarie 2023
Oferta de împrumut

Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Vă punem la dispoziție oferte pentru toate nevoile dvs. de finanțare cu un împrumut personal și investim în proiectele dvs. majore. și investiți în proiectele dumneavoastră majore. Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele. Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto. Vă ajutăm să vă finanțați proiectele, cum ar fi construcția casei, a biroului, a afacerii sau a unui proiect care necesită finanțare externă. Persoanele aflate în nevoie ne pot contacta pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumiți : Email: [email protected]

Panait
12 ianuarie 2023
Cine nu-l stie pe Iordanoaia?

E potrivit pentru astronomie nea Florin. Aerian, cu tupeu si fara simtul ridicolului. A fost de toate in viata, mai are sa fie moasa comunala si bifeaza tot.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde