Campionatul Naţional de Kick-Boxing şi Cupa Românei la K1

Preşedintele Florin Iordănoaia: „Sporturile de contact au încă o mare atractivitate”

256
Preşedintele Florin Iordănoaia: „Sporturile de contact au încă o mare atractivitate” - presedintele-1623677345.jpg

Articole de la același autor

Sala de jocuri sportive şi sala de box din cadrul Complexului „Tomis”, din strada Flămânda din Constanţa, au fost gazdele întrecerilor Campionatului Naţional de Kick-Boxing, la probele Kick-Light, Light-Contact şi Points Fighting, şi Cupei Românei la K1, care a devenit probă olimpică.

La campionat, au participat 212 sportivi, din 28 de cluburi membre ale Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact (preşedinte, profesor Dumitru Mocănaşu). Dar din judeţul Constanţa, au fost prezenţi doar sportivii de la CS Medgidia, instructor Iusein Tanior. Celelalte cluburi sportive nu au participat, din diferite motive, de la cele financiare, până la cele legate de pregătirea sportivilor.

Practic, toată elita Kick-Boxing-ului din România a fost prezentă la cele două concursuri, începând de la preşedintele federaţiei, personalitate importantă recunoscută de WAKO, apoi preşedintele departamentului All-Styles, Mircea Mitroescu, şi continuând cu cel mai cunoscut sportiv din România, Ciprian Sora, alături de alţii.

„Aceste două concursuri reprezintă un semnal clar că FRAMC, sub conducerea lui Dumitru Mocănaşu şi Mircea Mitroescu, se va reface şi va duce înainte artele marţiale de contact pentru amatori, dar şi ca bază de selecţie pentru profesionişti.

Nivelul tehnic al meciurilor a fost foarte ridicat, având în vedere faptul că, aproape doi ani, sportivii nu au participat la niciun concurs.

Au concurat sportivi consacraţi, multiplii campioni, dar şi începători dornici de afirmare, care au ridicat calitatea meciurilor.

Este demn de apreciat faptul că au venit sportivi din judeţe îndepărtate, cum sunt Botoşani, Iaşi, Cluj, dar şi din multe alte localităţi, chiar şi din Sulina, plus Bucureşti, Piteşti, Târgu-Jiu, Focşani, Bacău, Brăila.

Sporturile de contact au încă o mare atractivitate, ceea ce este încurajator, pentru că acest sport a devenit olimpic. Desigur, mai este mult de muncă şi e nevoie de o echipă mare, de oameni inimoşi şi curajoşi, care să facă posibilă participarea la Jocurile Olimpice.

Ne bucurăm că am putut să ajutăm sportivii să evolueze, să îşi dovedească nivelul de pregătire.

Finalele de la K1 au fost transmise în direct la televiziune, astfel încât cei care doresc le pot urmări, fiind înregistrate. Nu au fost consemnate contestaţii, nu au fost probleme de arbitraj, echipa de arbitri, formată din mulţi arbitri internaţionali WAKO, s-a achitat de sarcini şi a rezistat celor 13 ore de concurs, care au solicitat şi un efort deosebit din partea sportivilor, care au concurat la două sau chiar trei probe”, a declarat preşedintele CS Marea Neagră, Florin Iordănoaia.

XXX

Campionatul a avut sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa (director executiv Mariana Solomon) şi al Urban Legends Constanţa (director Mihai Isop).

„Mulţumim tuturor celor care au dau o mână de ajutor pentru organizarea campionatelor în cele mai bune condiţii”, a transmis preşedintele Florin Iordănoaia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4531 secunde