Încasările strânse la proiecția filmului „Donbass” vor fi donate refugiaților de război

203
Încasările strânse la proiecția filmului „Donbass” vor fi donate refugiaților de război - donbass-1647337744.jpg

Articole de la același autor

Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, invită constănțenii la proiecția filmului ”DONBASS” în regia lui Serghei Lotnița, ce va avea loc miercuri, 23 martie, de la ora 18:30 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”.

Acțiunea filmului este plasată în regiunea Donbass, oraș de acum celebru din Ucraina. În Donbass, o regiune din estul Ucrainei, are loc un război hibrid ce implică un conflict armat deschis, însoțit de crime și jafuri pe scară largă, comise de bande separatiste.

Extraordinar de prolific Serghei Lotnița a creat un caleidoscop ciudat de scene bizare și viniete de coșmar. Filmul descrie groaza, violența, birocrația, propagarea știrilor false, o radiografie ce practic, o întâlnim și-n zilele noastre. Scenele sunt fragmente și descriu o explozie de frică ce domină și astăzi biata țară Ucraina.

Războiul este numit pace, propaganda este rostită ca adevăr și ura este declarată a fi iubire.

O călătorie prin Donbass se desfășoară ca un lanț de aventuri curioase, în care grotescul și drama sunt la fel de interconectate ca viața și moartea. Aceasta nu este povestea unei regiuni, a unei țări sau a unui sistem politic. Este povestea unei lumi pierdute în identități post-adevăr, false. Povestea fiecăruia dintre noi.

Prețul pentru acces la film este de 18 lei.

(Toate încasările strânse din vânzarea biletelor vor fi donate către crucea roșie română, în contul destinat refugiaților de război)

Filmul este recomandat categoriei de vârstă: N15

Regia: Sergei Loznitsa

Cu: Valeriu Andriuță, Evgeny Chistyakov, Georgiy Deliev, Vadim Dubovsky, Konstantin Itunin, Irina Zayarmiuk, Grigory Masliuk, Tamara Yatsenko

Trailerul filmului poate fi urmărit aici: https://www.cinemagia.ro/trailer/donbass-20419/

 

Biletele se găsesc la casieria centrului, în link: http://bit.ly/36j0IEf;

pe site-ul oficial www.centruljeanconstantin.ro sau

în linkul evenimentului de pe pagina de facebook a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4009 secunde