Învăţământul profesional în sistem dual, o oportunitate uriaşă pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

232
Învăţământul profesional în sistem dual, o oportunitate uriaşă pentru absolvenţii de clasa a VIII-a - invatamantdual-1626109129.jpg

Articole de la același autor

Odată trecute emoţiile examenelor, absolvenţii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru o nouă etapă în pregătirea lor. Una dintre variantele cu beneficii multiple pe termen lung o reprezintă învăţământul profesional în sistem dual. Aceasta le oferă atât susţinere financiară pe tot parcursul derulării ei, cât şi un loc de muncă bine plătit ulterior finalizării.

Astfel, elevii care au terminat clasa a VIII-a şi au mai puţin de 26 de ani se pot înscrie în cadrul învăţământului profesional dual, unde au şansa de a învăţa o meserie cerută în piaţă. „Aceştia vor avea, în egală măsură, libertatea de a alege calificarea profesională, dar şi firma cu care vor lucra. Ulterior, dacă doresc, îşi vor putea continua şi studiile de liceu, la seral, iar, după promovarea Bacalaureatului, vor avea opţiunea de a finaliza şi o şcoală postliceală sau vor putea urma o formă de învăţământ superior”, explică preşedintele Asociaţiei Firmelor din Constanţa, Ciprian Lepădatu.

Sub egida „Vorbim tare despre Dual!”, asociaţia conectează firmele în căutarea noii forţe de muncă cu elevii care pot fi specializaţi în multiple discipline profesionale unde îndemânarea şi autodisciplina pot fi valenţele unei cariere de succes. „Contractul individual de pregătire practică pe care elevii care aleg învăţământul profesional dual îl vor semna cu firma pe care o doresc se va transforma, ulterior finalizării şcolii profesionale în sistem dual, în contract individual de muncă. În plus, elevii sistemului de învăţământ dual primesc o bursă profesională de stat plătită lunar, în valoare de 200 de lei, precum şi o bursă suplimentară din partea firmei, oferită pin contractul individual de pregătire practică”, mai precizează reprezentantul Asociaţiei Firmelor din Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3968 secunde