Lecția unei absolvente la frecvență redusă: Bac promovat cu media 8,46

1276
Lecția unei absolvente la frecvență redusă: Bac promovat cu media 8,46 - fondbacalaureat-1661967999.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 31 august, au fost afișate rezultatele inițiale ale Bacalaureatului 2022 sesiunea august-septembrie, etapă în care județul Constanța a înregistrat 33,3% promovați.

Dacă vrem să ne furăm căciula și să ne mințim că… treaba stă binișor, așa cum a făcut Ministerul Educației, vă oferim doar procentele legate de promovarea absolvenților din seria curentă, și atunci în județul Constanța se poate spune că au promovat 35,5% dintre candidați, la fel ca și anul trecut, când, de fapt, au fost mai mulți candidați înscriși.

Pentru sesiunea de toamnă 2022 a Bacalaureatului s-au înscris 1.266 de absolvenți - 836 serie curentă, 430 serie anterioară -, care au susținut probele în patru centre: Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Decebal”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” și Liceul Teoretic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia.

Din cei 1.035 de candidați prezenți, doar 346 au fost declarați reușiți, aproape jumătate – 121 candidați - provenind din seriile anterioare. Asta în timp ce, de frică, alți 231 de candidați din seriile anterioare au decis să nu se prezinte. Pe paliere de medii, 240 au avut medii între 5 și 5,99, adică nu au promovat Bacalaureatul, alți 295 candidați s-au situat între 6 și 6,99, 37 candidați – între 7 și 7,99, 10 candidați – între 8 și 8,99, un singur candidat reușind să obțină o medie peste 9. Este vorba despre un absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din seria curentă, care a obținut media 9,46.

Dar dacă e să vorbim de adevărate performanțe, trebuie scos în evidență succesul numeroșilor absolvenți de frecvență redusă, adică al celor care au urmat cursuri doar sâmbăta și duminica, în timp ce în cursul săptămânii mergeau la muncă. Ne-au atras atenția mediile mari cu care au promovat doi absolvenți de frecvență redusă de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu: media 8,46, respectiv 7. Prof. Cristina Scupra, directorul acestui liceu, a declarat pentru „Cuget Liber” că absolventa cu media 8,46 este din seriile anterioare, specializarea socio-umane. „La frecvență redusă există o categorie de cursanți care trage doar pentru că are nevoie de acea diplomă de absolvire a celor 12 clase pentru locul de muncă, dar sunt și oameni care au ambiția de a se mândri cu acest final de succes. A fost o elevă sârguincioasă. Ne-am bucurat pentru amândoi elevii noștri, cu atât mai mult cu cât știm că au și locuri de muncă și le este mai dificil”, a mai spus prof. Scupra.


Joi, 1 septembrie, și vineri, 2 septembrie 2022, se vor rezolva contestațiile, iar pe 3 septembrie 2022 se vor afișa rezultatele finale.

Reamintim că sesiunea din vară a Bacalaureatului 2022 s-a încheiat, în județul Constanța, cu 3.216 candidați reușiți cu medii peste 6, din totalul celor 4.530 de absolvenți care au trecut prin toate probele.

Din păcate, au existat unități cu 0% promovabilitate: Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă „Albatros” Constanţa; Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu; Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu” Deleni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7802 secunde