Veşti extraordinare! Şanse de promovare pentru soldații și gradații profesioniști

10714
3
Veşti extraordinare! Şanse de promovare pentru soldații și gradații profesioniști - fond-1661968159.jpg
Soldații și gradații profesioniști care își doresc să promoveze au acum această șansă. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cei interesați se pot înscrie la un curs de formare a subofițerilor în activitate, la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre din Pitești, unde sunt disponibile 205 locuri.

Ministerul Apărării Naționale anunță faptul că la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Pitești urmează să se desfășoare cursul de formare a subofițerilor în activitate, unde sunt disponibile 205 locuri pentru soldații și gradații profesioniști care vor să avanseze în grad. Locurile sunt împărțite astfel: cinci locuri la informații militare, pentru care se pot înscrie numai SGP-iștii de la Direcția Generală de Informații a Apărării, 150 de locuri la infanterie și 50 de locuri la cercetare.

Soldații și gradații profesioniști interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de Bacalaureat și ai învățământului postliceal (nivelul 5 de calificare) sau ai învățământului universitar, cu licență, orice specializare. De asemenea, trebuie să aibă cel mult 45 de ani împliniți, la data acordării gradului și numirii în funcție la finalizarea cursului de formare. Mai este necesar să aibă cel puțin un an de vechime în serviciu ca SGP în activitate, vechime calculată de la data absolvirii programului de instruire și până la data începerii cursului de formare a ofițerilor în activitate, și să fi fost apreciat la ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul „Foarte bun”.

Înscrierile se fac online, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php, sau mergând personal la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care aveți domiciliul. După înscriere și susținerea probelor de selecție vor fi întocmite dosarele de candidat, conform precizărilor personalului recrutor, iar examinarea medicală se va susține după concursul de admitere.

SGP-iștii vor trebui să susțină probe psihologice, care constau în test de aptitudini și de personalitate și probe fizice: traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 45 sec.; alergare pe distanța de 2.000 m cu baremul de 9 min. și 45 de sec.); ulterior, vor avea loc interviurile de evaluare finală.

Candidații declarați „admis” la selecția aptitudinală generală și la concursul de admitere vor efectua ulterior examinarea medicală, conform indicațiilor primite de la recrutor. 



Comentează știrea

no name
1 septembrie 2022
promovare

Pentru ce circul asta ? Promoveaza cei cu scolile militare nu cei cu cursuri.............. Unde mai e egalitatea cand alti au facut scoli militare si academi? Sau asta se vrea ca sa li se dea dreptul la promovare ca apoi ii promoveaza cine i-a angajat in defavoarea celor care ar fi trebuit............

C-tin
1 septembrie 2022
Erorile neamului lor

Asa s-a procedat totdeauna cu arnautimea!!! Vezi Mihai Viteazul și "armata" lui (Câmpia Turzii) !!!

Marius
1 septembrie 2022
De luat in seama.

Consider că ar trebui facultate pentru înscrierea la SGP,mulțumesc .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7827 secunde