Antena3:

Stagiu militar voluntar plătit şi eliminarea unor restricţii pentru rezervişti. Anunţul făcut de ministrul Vasile Dîncu

442
Stagiu militar voluntar plătit şi eliminarea unor restricţii pentru rezervişti. Anunţul făcut de ministrul Vasile Dîncu - militariromani-1661409933.jpg
Româniii vor putea face un stagiu militar voluntar. Este un nou proiect pentru cei cu vârsta între 18 și 35 de ani, care îşi doresc să aibă o pregătire militară, a anunţat ministrul Apărării, scrie antena3.ro Stagiul va dura maximum 4 luni, în funcţie de specialitate, iar voluntarii vor primi şi o soldă.

Totodată, Vasile Dîncu a spus că au fost eliminate o serie de restricţii pentru rezervişti.


"Am început două tipuri de proiecte. Este clar că după 1 ianuarie 2007 nu s-au mai făcut încadrări în Armată, rezerva a început să îmbătrânească, astăzi media rezerviştilor noştri este undeva la 50 de ani, pentru că a trecut mult timp şi nu am mai împrospătat această rezervă. Astăzi sunt două proiecte. Unul de rezervişti voluntari în care anul acesta suntem în perioada de încorporare pentru asta. În aceste reţele de socializare ale tinerilor, exisă o dorinţă a oamenilor de a face totuşi o pregătire militară minimă. În această toamnă cred că o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit încă exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere. Astăzi avem condiţii bune. Am eliminat inclusiv condiţia aceea, de a nu putea să plece în străinătate. Poate să plece să lucreze în străinătate. 15 zile poate să vină la chemare, în cazul unei mobilizări.Avem o adresabilitate destul de bună. Anul acesta am scos peste 800 de locuri, avem deja înscrişi peste 1.200", a anunţat Vasile Dîncu, în exclusivitate la Antena 3.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5568 secunde