Palmares constănțean la final de examene naționale. IŞJ a tăinuit eliminații de la Bac

2931
2

Articole de la același autor

Pentru candidații la examenele naționale din această vară, vineri, 1 iulie, a constituit o nouă zi cu emoții. Pe de o parte, absolvenții claselor a XII-a au aflat rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului 2022. Pe de altă parte, absolvenții claselor a VIII-a au aflat unde se situează în ierarhia județeană, moment în care își pot face planuri pe mai departe.

Prima sesiune a Bacalaureatului 2022 se încheie la Constanța cu 3.216 candidați reușiți cu medii peste 6, din totalul celor 4.530 de absolvenți care au trecut prin toate probele.

Au fost contestate 2.347 de lucrări ale elevilor constănțeni, cele mai multe la limba română - 1.047, din care 1.021 s-au întors cu note modificate.

La finalul acestei sesiuni, se poate spune că la Constanța au fost obținute patru medii de 10, de către Teodora Costea și Rareș Biteș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Ionuț Mihai (Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova), cărora li s-a alăturat, după rezolvarea contestațiilor, Emin Sedef Eda (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”). Anul trecut, s-au consemnat trei medii de 10.

La polul opus, din cei 1.311 respinși, 228 s-au aflat la limită, cu note între 5 și 5,99.

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa a înregistrat 100% promovabilitate.

Unități de învățământ cu promovabilitate 0% sunt:

• Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă „Albatros” Constanţa;

• Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu;

• Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu” Deleni.

Unități de învățământ cu un singur candidat declarat reușit:

• Liceul Tehnologic Crucea - 50.00%;

• Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanţa – 9,09%;

• Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Mihai Viteazu – 50%;

• Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna – 33,33%;

• Liceul Tehnologic „Tomis” Constanţa – 4,55%.

Conform statisticii făcute publice de Ministerul Educației (pentru că Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a catadicsit să informeze presa/populația), în județul Constanța s-au înregistrat și trei eliminați.

Nu am înțeles de ce IȘJ Constanța a tăinuit faptul că un elev de la Liceul Tehnologic „I.N. Roman” a fost eliminat de la Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, un alt candidat de la Liceul Energetic a fost eliminat de la Evaluarea competențelor digitale, iar cel de-al treilea candidat, de la Liceul Tehnologic „Carsium” Hârșova, a avut lucrarea anulată la Limba și literatura română, dar fără a i se interzice participarea la următoarele două sesiuni.

Eleva de la Hârșova, care și-a trecut, cel mai probabil din cauza emoțiilor, numele pe foaia de examen după ce aceasta fusese secretizată, obținuse nota 8,65 la matematică, respectiv 6,80 la geografie.

Pe 20 iunie, la finalul probei scrise la limba română, l-am întrebat pe inspectorul general dacă există eliminați și ne-a răspuns că nu există, anularea lucrării nefiind... eliminare. Dar fără a mai adăuga că anterior existaseră două eliminări la probele orale. Probabil trebuia să întrebăm IȘJ Constanța la finalul fiecărei probe dacă au existat eliminați, doar-doar am fi primit răspuns… (fără nicio insinuare).

De altfel, din discuțiile purtate și cu alți colegi din presa constănțeană, comunicarea cu reprezentanții IȘJ Constanța a fost cam… tardivă la această sesiune de examene naționale.



Școli cu promovabilitate 0 la Evaluarea Națională


În județul Constanța, 80,9% din absolvenții claselor a VIII-a au obținut medii peste 5, iar șapte elevi au reușit performanța de a obține media 10.

Ei sunt: Mihai Erkan Cosmeanu (Școala gimnazială „Mircea Eliade” Cernavodă), Ștefan Patrichi și Lisa Stamule (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”), Mădălina Becleanu (Liceul Teoretic „Ovidius”), Sabina Bonciu (Școala gimnazială nr. 37), Tania Alexandra Manțu (Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica), cărora li s-a alăturat, după recorectarea lucrării, și eleva Casandra Cristina Popovici (Liceul Teoretic „Ovidius”).

După publicarea ierarhiei județene, din cei șapte elevi cu media 10 la Evaluarea Națională, au mai rămas patru cu medii de admitere cu notă maximă. Asta în timp ce anul trecut au existat doar două medii de 10.

La polul opus, la sesiunea 2022 a Evaluării Naționale s-au înregistrat și două unități de învățământ cu niciun elev având notă peste 5: Liceul Tehnologic „Radu Prișcu” Dobromir, respectiv Școala gimnazială nr. 1 Făurei, adică fix acolo unde se înregistrează cele mai sărace comunități dobrogene.

În calendarul admiterii este prevăzută, în perioada 4 -11 iulie, completarea opțiunilor în fișele de înscriere, repartizarea computerizată urmând să aibă loc pe 14 iulie.



Comentează știrea

Elisabeth
2 iulie 2022
Flirt

Probabil ca era ocupat cu Lori Pitzi!

Joy
2 iulie 2022
Intrebare ptr SMihai

E adevarat ca pregatesti numirea ca director a lui Faliboga la scoala din Mangalia unde amandoi sunteti colegi desi el ar fi vizat de o ancheta de presupusa coruptie pe cand activa la ISJ?

Pagina a fost generata in 0.3949 secunde