Liceenii constănțeni au petrecut „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”

134
Liceenii constănțeni au petrecut „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică” - uoc-1-3-1717153611.jpeg

Articole de la același autor

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța a organizat, recent, cea de-a VII-a ediție a manifestării „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, dedicată elevilor și studenților.

„Scopul evenimentului a fost crearea unui mediu propice comunicării între studenții cu experiență din anii terminali, studenții din anii mai mici și elevii din clasele a XI-a, dar și a IX-a, interesați de activitățile derulate în cadrul FMI, de proiectele realizate de către studenți și de oferta educațională a facultății”, precizează conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecan al Facultății de Matematică și Informatică.

Prima parte a manifestării a constat într-un seminar studențesc, în cadrul căruia au fost prezentate o serie de lucrări științifice, realizate de studenții specializării Informatică, din cadrul FMI:

„Vigilence Shield” - Denis-Călin Duțu, anul III;

„IntelliTeach: asistent de învățare pentru procesarea limbajului natural” - Bianca-Iuliana Coșulea, anul III;

„From Stilness to Life: aplicație bazată pe difuzia stabilă în generarea imaginilor și videoclipurilor” –Andrei Chisilev, anul III;

„MathMaster: Advanced Calculator” - Valentina-Gabriela Corcodel, anul II;

„LexiGen: Large Language Model (LLM) cu 220M parametric” - Andrei-Valentin Tănase, anul II.

Activitatea a reunit peste 150 de participanți, dintre care aproximativ 130 au fost elevi de la Liceul Teoretic „Traian” din Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

În cea de-a doua parte a manifestării a fost organizată o masă rotundă, la care au participat  elevi, studenți și cadre didactice, care au analizat subiectele prezentate în cadrul seminarului studențesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5261 secunde