Video Maestrul Mihai Mălaimare aduce, în premieră, „Parada stradală”, la Constanţa

2978
Maestrul Mihai Mălaimare aduce, în premieră, „Parada stradală”, la Constanţa - x-parada-2-1697967354.jpg
Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanța și maestrul Mihai Mălaimare prezintă, în premieră naţională, un proiect unicat, intitulat „Parada stradală”. Potrivit decanului facultăţii, Daniela Vitcu, lansarea acestei iniţiative culturale şi artistice unice se va petrece în prezenţa renumitului actor, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc luni, 23 octombrie, la ora 14.00, la Sala Studio a Facultăţii de Arte, de pe Bulevardul Mamaia nr. 124.

Precizăm că „Parada stradală” este, practic, o continuare a proiectului „Moștenirea”, în contextul căruia, anul trecut, a fost experimentată tema „Statuii vivante”. „Este o temă extraordinară de pedagogie teatrală, una care pune actorul în situații dintre cele mai neașteptate și îl solicită la maximum, atât în ceea ce privește abilitățile sale ludice, cât și în cele care țin de asumarea unor mijloace de expresie specifice.

Realizarea sa solicită mai mult timp, mai multe antrenamente, iar plasarea sa în teritoriul exclusiv al artei actorului duce parada stradală în domeniul spectacolului teatral, al teatrului vorbit, intrând astfel în competiție cu orice alt tip de spectacol de interior”, a declarat maestrul Mihai Mălaimare.

Altfel spus, „Parada stradală” reprezintă o întoarcere la mecanismele actanţiale ale teatrului antic, la tehnicile actoriceşti specifice comediei, la motivaţiile acesteia, suficient de puternice pentru a trece proba timpului şi la sinteza teatrului văzut „ca o tribună socială”. „În principiu, elementele forte ale paradei stradale, așa cum o gândesc și o voi realiza eu în cadrul acestui proiect sunt următoarele: imagini mari, costume supradimensionate, instalație de dimensiuni apreciabile, sistem de sunet, amplificare și generare de curent alternativ și posibile marionete uriașe. Actorii vor deveni beneficiari ai unor mijloace de expresie precum: dansul, cataligele, instrumentele de suflat, cantoul, tehnica rostirii amplificate (lavalieră sau microfon), mânuirea de marionete cu fir sau marionete uriașe, jonglerie etc”, a adăugat actorul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6354 secunde