Beneficiile și efectele uimitoare ale ceaiului de scorțișoară
153
Articole de la același autor
Boala Parkinson ar putea avea originea în intestin
05 Septembrie 2023
Fructele în exces pot dăuna. Iată care este porția corectă
10 Octombrie 2023
Iată de ce uleiul de pește este foarte benefic pentru creier
19 Octombrie 2023
Trigliceridele, valori normale și afecțiuni posibile
13 Octombrie 2023
Nu este recomandat să beți apă din sticle de plastic!
10 Octombrie 2023
Afecțiunile pe care le pot ascunde rezultatele testului de uree
13 Octombrie 2023
Aroma dulce a scorțișoarei ne face să ne gândim imediat la bunătățile dulci bogate în acest condiment. Însă nu mulți știu că scorțișoara este un condiment excelent pentru ceaiuri. Pe lângă gustul delicios, are nenumărate proprietăți benefice pentru organism.
Medicii susțin că, prin definiție, ceaiul de scorțișoară este bogat în antioxidanți benefici pentru sănătate. Iar antioxidanții ne protejează de procesul de oxidare cauzat de radicalii liberi. Aceștia sunt molecule care pot deteriora celulele corpului și pot contribui la apariția anumitor boli, precum diabet, cancer și afecțiuni cardiovasculare. Scorțișoara conține, din plin, polifenoli, o clasă de antioxidanți care se regăsesc și în cuișoare și oregano. De altfel, scorțișoara contribuie la limitarea acumulării de oxid nitric în sânge. De asemenea, antioxidanții care se găsesc în scorțișoară ajută la reducerea inflamației din corp. De altfel, pentru că acest condiment cu atât de multe beneficii pentru sănătate poate să reducă umflarea și să prevină inflamația, poate fi de ajutor și celor care se confruntă cu dureri. Analizele specialiștilor arată că scorțișoara este un aliat în reducerea durerilor musculare, în diminuarea durerilor menstruale, în diminuarea severității reacțiilor alergice și în ameliorarea altor tipuri de durere care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Medicii susțin că, prin definiție, ceaiul de scorțișoară este bogat în antioxidanți benefici pentru sănătate. Iar antioxidanții ne protejează de procesul de oxidare cauzat de radicalii liberi. Aceștia sunt molecule care pot deteriora celulele corpului și pot contribui la apariția anumitor boli, precum diabet, cancer și afecțiuni cardiovasculare. Scorțișoara conține, din plin, polifenoli, o clasă de antioxidanți care se regăsesc și în cuișoare și oregano. De altfel, scorțișoara contribuie la limitarea acumulării de oxid nitric în sânge. De asemenea, antioxidanții care se găsesc în scorțișoară ajută la reducerea inflamației din corp. De altfel, pentru că acest condiment cu atât de multe beneficii pentru sănătate poate să reducă umflarea și să prevină inflamația, poate fi de ajutor și celor care se confruntă cu dureri. Analizele specialiștilor arată că scorțișoara este un aliat în reducerea durerilor musculare, în diminuarea durerilor menstruale, în diminuarea severității reacțiilor alergice și în ameliorarea altor tipuri de durere care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 24 Septembrie 2023
Joi, 17 August 2023
Joi, 17 August 2023
Luni, 31 Iulie 2023
Joi, 06 Iulie 2023
Luni, 26 Iunie 2023
Marţi, 20 Iunie 2023
Joi, 15 Iunie 2023
Marţi, 13 Iunie 2023