MESAJE FORMALE, de Mica Unire, ale Ministerului Educației și președintelui FSLI, care au uitat de Ziua Internațională a Educației

365
2
MESAJE FORMALE, de Mica Unire, ale Ministerului Educației și președintelui FSLI, care au uitat de Ziua Internațională a Educației - ziuaeducatiei-1674551112.jpg

Articole de la același autor

Decizia privind declararea zilei de 24 ianuarie ca Ziua Internațională a Educației, adoptată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 3 decembrie 2018, reprezintă recunoașterea rolului important pe care educația îl are în menținerea păcii și construirea unei lumi moderne. Iar acestea se realizează prin dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a personalității umane și prin pregătirea tinerei generații pentru a putea face față competiției în activitatea productivă.

Cu toate acestea, Ministerul Educației și președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, au transmis două mesaje formale în care dovedesc că au uitat de cea de-a doua aniversare a zilei de 24 ianuarie.

Iată mesajul postat de Ministerul Educației pe pagina oficială de socializare:

„Marcăm, astăzi, un moment istoric esențial atât pentru înfăptuirea statului național unitar, cât și pentru evoluția identității naționale, moment care trebuie cinstit și pe care avem nevoie să-l transmitem, spre a fi cunoscut și respectat de copiii noștri.

24 ianuarie este o zi importantă pentru noi, românii - un simbol al forței lui «împreună pentru același țel».

Unirea Principatelor este dovada că, și atunci când vremurile sunt tulburi, prin perseverență și curaj, românii sunt solidari când există un obiectiv în care cred cu adevărat.

Mulțumiri dascălilor care educă în sensul respectului pentru istorie și pentru figurile marcante care au pus bazele României de astăzi! Misiunea pe care o au este una pe cât de frumoasă, pe atât de importantă - avem nevoie să-i învățăm pe copii care le sunt rădăcinile, pentru că, doar știindu-le, vor iubi locul acesta si oamenii lui!”.

 

Și mesajul transmis pe adresa redacției de președintele FSLI, Simion Hăncescu:

„Dragi profesori și dragi elevi,

24 Ianuarie 1859 reprezintă o bornă în istoria poporului român, prin înfăptuirea Unirii Principatelor Române, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Când veți răsfoi paginile cărților de istorie și veți ajunge la acest capitol, aplecați-vă cu mai mare atenție asupra acestei lecții valoroase, care vorbește, în final, despre noi, cei de astăzi, urmașii celor care au știut cum să își unească forțele pentru îndeplinirea unui țel comun. Datorită lor avem fundația necesară pe care putem construi o viață mai bună, în prezent, dar și pentru viitor! Binele comun este, în zilele pe care le trăim, unul dintre obiectivele noastre, ale celor care ne întâlnim în acest spațiu al educației: elevi, părinți și angajați ai sistemului de învățământ.

Purtând însemnele istoriei în suflet și în minte, ne îndreptăm cu speranță spre ceea ce ne dorim cu toții să realizăm – o școală mai bună în România, care să ofere calitate în formarea elevilor, dar și o bază solidă pentru generațiile viitoare. Mai marii istoriei au știut că investiția în educația unui popor este calea către evoluție, iar acest exemplu ar trebui să ne ghideze și pe noi!

Nu traversăm o perioadă simplă, ci una încărcată de provocări, dar pentru care suntem pregătiți să găsim soluții, dacă știm să rămânem uniți. Solidaritatea este cuvântul cheie de care societatea din România are nevoie acum pentru stabilitate.

Istoria ne învață, iată, că marile realizări ale unei națiuni sunt posibile dacă lupta pentru scopul comun este mai importantă decât dezbinarea sau propriul interes”.

Comentează știrea

Constantin
24 ianuarie 2023
Erorile neamului vanzator

Ziua Unirii este mult mai importanta pentru romani decât ziua internațională a educației "onuiste"! Demnitatea nationala este mai definitorie pentru noi, decât "pupindosismul" lor!!

Constantin
24 ianuarie 2023
Erorile neamului vanzator

Ziua Unirii este mult mai importanta pentru romani decât ziua internațională a educației "onuiste"! Demnitatea nationala este mai definitorie pentru noi, decât "pupindosismul" lor si al vostru!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde