Noi competențe internaționale pentru 15 elevi de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Constanța

395
Noi competențe internaționale pentru 15 elevi de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Constanța - whatsapp-image-20240424-at-12101-1713958192.jpeg

Articole de la același autor

În perioada 1-12 aprilie 2024,15 elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța au participat la un stagiu de pregătire practică, cu durata de 60 de ore la Rivensco Consulting L.T.D, Cipru, în cadrul fluxului 2 al mobilității din cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul „Formare profesională pentru un viitor european”, nr. de referință 2023-1-RO01-KA121-VET-000121413. Elevii au fost însoțiți de două cadre didactice.

Prin participarea la acest proiect cu finanțare europeană, al cărui responsabil este prof. Hariclia-Marinela Popescu, directorul Liceului „Dimitrei Leonida”, cei 15 elevi (calificarea tehnician electrician-electronist auto, clasa a XI-a liceu) au avut șansa de a-și dezvolta competențe specifice domeniului lor de formare, dar și de consolidare a competențelor cheie: sociale, civice, digitale, de comunicare în limba engleză și a valorilor europene.

Participanții au desfășurat activități practice, conform Acordului de formare, la diferite firme în domeniu, din Paphos, într-un mediu de lucru la standarde europene. Au avut ocazia să cunoască mediul de lucru, să comunice cu angajații service-urilor auto și să acumuleze noi competențe pentru viitoarea meserie.

Participanții au fost foarte încântați de noua experiență, și-au îmbunătățit abilitățile și deprinderilor practice. În afara orelor de program, elevii au avut ocazia de a participa la o serie de activități  culturale, dezvoltându-și astfel sentimentul de apartenență europeană, au învățat despre istoria și cultura cipriotă, au apreciat diversitatea culturală.

De asemenea, aceștia și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză, limba de lucru din cadrul programului, dar și prin implicarea lor în situații de comunicare în viața de zi cu zi. Recunoașterea competențelor dobândite s-a făcut prin eliberarea documentului Europass Mobility.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.615 secunde