Oaspeți din 8 țări străine, la Grădinița "Perluțele Mării"

607

Articole de la același autor

Grădinița cu program prelungit "Perluțele Mării" din Constanța a organizat, zilele trecute, un nou eveniment de învățare/predare/formare de scurtă durată, derulat în cadrul proiectului Erasmus+, "Travelling projects - a Journey to Future Competencies".

Potrivit reprezentanților grădiniței, activitatea implică, până la data de 31 octombrie, alte nouă unități de învățământ din Polonia, Bulgaria, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, România și Turcia. Menționăm că acest proiect are ca scop principal creșterea calității educației timpurii.

La activitățile organizate de grădinița constănțeană, au participat 23 de cadre didactice și manageri din unitățile de ȋnvățamânt europene partenere și aproximativ 15 cadre didactice din cadrul grădiniței gazde.

Pe parcursul a cinci zile, delegațiile din țările partenere au învățat despre sistemul de educație din România, cu accent pe educația timpurie. Apoi, cadrele didactice au discutat despre metoda "Batia Strauss", de ascultare activă a muzicii, dar și despre metoda "Land Art" și utilizarea sa în diferite contexte în aer liber.

Participanții au primit indicații referitoare la modul în care ar trebui să își planifice, organizeze și să desfășoare activitățile în aer liber (sport, mișcare, dans, jocuri, activități artistice) și cum să utilizeze terapia prin artă, muzică, joc sau dramă în activitățile didactice.

"Toate cadrele didactice implicate în proiect, invitați și gazde, au participat la cursuri de formare în care au fost abordate teme referitoare la educația în aer liber, terapia prin artă, meloterapia, jocurile terapeutice. Nu au fost omise nici mișcarea, dansul, activitățile fizice și sportive, alături de preșcolarii grădiniței noastre și familiile acestora. În același timp, partenerii europeni au proiectat și derulat activități didactice de predare-ȋnvățare cu ajutorul cutiilor călătoare și metodei CLIL, la grupele de preșcolari din grădinița gazdă", au precizat reprezentanții grădiniței "Perluțele Mării".

Pe parcursul evenimentului, toți participanții au luat parte la activitățile defășurate în parteneriat cu familiile preșcolarilor în diferite medii (pe plajă, la pădure, la muzeu) și programul cultural-artistic intitulat "Multiculturalitate la malul Mării Negre" (dansuri și cântece populare românești, grecești și turco-tătare). Pe scenă au evoluat copiii din grupul "Castelanii" de la Colegiul Dobrogea din Castelu, ansamblul de elevi "Albinuțele dobrogene" de la Școala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu", ansamblul "Astras și Seian" și Aneelise Dumitra de la Grădinița "Perluțele Mării". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5176 secunde