Părintele Marius Moșteanu, duhovnicul care zâmbește mereu

Luni, 11 Februarie 2013, 21:22
3685
Îl sărbătorim astăzi pe unul dintre cei mai apreciați duhovnici dobrogeni, al cărui har și blândețe a depășit demult granițele județului. Nu are nevoie să fie proslăvit pentru că bucuria lui e tocmai bucuria credincioșilor care-l caută, în nici un caz a rândurilor de ziar. 

Prieten bun al mass-media constănțene, dincolo de interviurile acordate colaborând cu numeroase publicații, inclusiv cu revista "Litoral", unde a susținut o pagină despre lăcașurile de cult dobrogene, părintele Marius Moșteanu împlinește astăzi 48 de ani. La mulți ani, părinte!

Provenind dintr-o familie de învățători din satul constănțean Lanurile, părintele Marius este din 1996 preotul-paroh al Bisericii "Sfântul Nicolae Vechi". Părintele este căsătorit cu Elena (44 de ani), filolog de profesie. 

Tată a două fete - Alexandra, studentă la București, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, și Ozana, studentă la Publicitate și Relații Publice la Universitatea Complutense, din Madrid -, părintele Marius este și asistent universitar la Facultatea de Teologie, în cadrul Departamentului de artă sacră și teologie didactică.

În urmă cu un an, într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber", vorbind despre legătura spirituală indestructibilă de care s-a bucurat din partea părintelui Arsenie Papacioc, părintele Marius îl cita astfel: "Suntem unii cu alții în măsura în care ne acceptăm așa cum suntem. Nu trebuie să avem pretenții de la oameni. Chiar spunea (despre părintele Arsenie-n.r.): "Tată, vrei să nu te dezamăgească cineva în viața aceasta? Nu băga în seamă răutățile. Dacă vrei ca oamenii să fie cei pe care tu îi vrei alături, trebuie să îi iei așa cum sunt. Nu te va dezamăgi nimeni dintre cei cărora nu le-ai încredințat tu însuți anumite calități pe care ei nu le au sau nu știu să le cultive, dar este treaba lor". 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2892 secunde