Povestea unei pasiuni. De la "Chefi la cuțite" s-a reîntors în banca liceului absolvit în Techirghiol

7268
5
Povestea unei pasiuni. De la

Articole de la același autor

După obținerea unei performanțe notabile în cadrul competiției „Chefi la cuțite”, tânărul Mihai Dragomir s-a reîntors la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol, unitatea de învățământ în cadrul căreia a debutat în formarea sa școlară și profesională.

Mihai Dragomir a răspuns astfel invitației de a le vorbi elevilor din clasa a XI-a, învățământ profesional, de la liceul din Techirghiol despre parcursul său, încurajându-i pe aceștia să învețe, să aibă încredere în forțele proprii, să se implice total în rezolvarea sarcinilor primite și să acorde importanța cuvenită lucrului în echipă.

În prezent, Mihai Dragomir promovează în cel mai frumos mod imaginea orașului Techirghiol și a liceului din localitate. Drept mulțumire, acesta a primit din partea conducerii școlii un certificat de apreciere pentru evoluția în carieră. Iar primarul orașului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, i-a oferit lui Mihai Dragomir, în numele instituției pe care o conduce, o diplomă de onoare și un premiu în bani.



O poveste de succes, un real exemplu de perseverență


Tânărul din Constanța se mândrește cu o experiență vastă în bucătărie până la vârsta de 24 de ani. Acesta a lucrat alături de chef Alex Crăciun aproximativ opt luni, iar mai apoi a ocupat funcția de chef la un restaurant deschis recent.

„Am început să gătesc în vacanța de vară. După ce am terminat școala, am început să lucrez într-un bistro unde făceam multă pizza, șnițel, mâncare confortabilă pentru toți, dar nu era ceea ce îmi doream eu. Atunci am ales să plec, să mă mut la București. Mi-am găsit o școală, mi-am găsit un job în unul dintre cele mai bune restaurante la momentul respectiv pe piață. Este un restaurant de fine dining. Am plecat de jos, pe secțiunea de salate, apoi am trecut la carne. (...) Se auzea vorba prin Constanța că a venit un mare chef de la Londra: Alex Crăciun. Mi-am depus CV-ul, voiam neapărat să ajung acolo! Și în cele din urmă m-au contactat. Am lucrat alături de el opt luni”, a mărturisit Mihai Dragomir, la Chefi la cuțite.

„Au fost opt luni ca la armată! Începeam la ora 8:00, terminam la 1:00. Lucram cinci zile pe săptămână, pauzele erau rare. Terasa avea 300 de locuri, iar preparatele erau foarte complexe. Simțeam că pot să lucrez oriunde ca bucătar, dar nu mă vedeam niciodată chef. Mi-a ieșit în cale un job, pe postul de chef, restaurantul ăsta mi-a oferit mie cam tot ce mi-am dorit de la mine. Merge surprinzător de bine pentru primul an. Am fost și la câteva competiții internaționale. Am fost la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart cu echipa națională de juniori. Sunt foarte pasionat și am încercat să fac multe chestii într-un timp scurt”, a mai adăugat el.

Un detaliu care a ieșit la iveală despre tânăr este faptul că a mai participat la Chefi la cuțite în urmă cu cinci ani. Pe atunci avea doar 18 ani.



Comentează știrea

Model, munca si e normal asa ?
2 iunie

" Începeam la ora 8:00, terminam la 1:00" ! Pt. mine e inexplicabil, mai ales azi ! Reformulat,Sclavie Moderna ! Pe toate normele de "oameni sanatosi la minte" si legale si morale e inadmisibil 8ore tot menajul personal [ pipilica, papica, somnica si transport ]. Competenta e buna si mereu bine remunerata, dar modul in care a fost dobindita e adecvat ? [ ex: model clasic din gimnastica, bine potrivit si pe 10.00 fara afisaj ! Chiar si alte povesti similare de latura juridica pe modele relativ similare !] Se merita restrictiile ? [ sacrificii dupa altii ]. Legea spune clar si nr. maxim de ore si daca tu ca tinar nu constientizezi atunci superiorul ! [ ai pe cartea de munca 24h-8h ? 16h adica ?]. E foarte clara si caracterizarea super specialistului care permite aspectele mentionate ! E frumos ca te intorci si la liceu, mai spui o poveste colegilor adolescenti si la juma de buletin, o apreciere publica ... dar nu e in regula povestea tinarului ! Una e povestea si alta e realitatea in care de dragul unui ideal accepti mullte aspecte anormale si de multe ori ilegale ! [ lasa ca si altii la fel asa e vorba ! ] E viata fiecaruia pina la urma, dar ...

"Daca muncesti continuu zi si noapte ai de toate !"
2 iunie

Cam asa ceva ar fi mesajul "de promovat". Mai era un inteligent cu capsunile, adica munca fizica dusa la extrem. Poate derivat si din mediile pe unde a mai condus ! Plus super caracterizare de natie : buni de munca fizica pt. ca atita e intelectuatiunea de masa in viziunea :))) Fiecare munca are specificul ei cu diferite ponderi pe partea fizica si de intelectuatiune. Esti vrednic, normal ar fi sa ai si recompensa meritata si pe partea banului. Epuizarea fizica la extrem e super nociva ! [ nu isi are sensul, cel putin in viziunea mea ! ] Pe termen lung ... pai iti trebuie ceva mai multi anisori si poate ... "Au fost opt luni ca la armată", aia de youtube ! 6luni pe teristi la mine, dar cu youtube-ul e substitutie pt. orice azi ! Competenta, performanta e mereu apreciata ... dar e foarte important si modul de dobindire cit si obicieiurile "de munca". Tara lui kamikaze unde e cult de minim 12-14h de youtube si de bine ce e pt. unii ... adica la Credinta de !!! Pasiunea e ciudata de multe ori ca intra in contradictie cu "normalul" si poate fi foarte nociva pe tendinte extreme ! Altfel mult succes tinarului ... dar modelul prezentat e poate foarte particularizat la persoana cu eludarea flagranta a unor norme elementare. Tineretea nu e un argument sau scuza, inclusiv scopul ! Altfel, ce transmiti la colegi : " veniti peste 1-2 anisori sa aprofundati meseria, dar sa va fie foarte clar 1 an de zile robi in bucatarie ! " Pt. mine e inacceptabila "conjuctura" ... dar ...

mediu de croaziera
2 iunie

Un alt exemplu tot pe munca corecta, dar super epuizant fizic ! Se dubla, tripla salariul din munca suplimentara [ over-time ] Si la angajare, sa te atraga era salariu : dublu, triplu cu ore suplimentare prezentat [ cam undeva la 12-14h ] si zilnic ! Se poate si asa, dar ... ca multi dupa citeva voiaje mai renunta sau se reprofileaza ... adica "nu ai cum pe termen lung decit super muschi ... si foarte putini sau lipsa de alternative" !

Sablon [ super specialist si exploatare pt. competenta ]
3 iunie

Si pe media cu super specialistii, se promoveaza exploatarea mascata prin prisma unui beneficiu pe competenta ! Nu este in regula asa sau e super discutabil pe limite ! Adica accepti un program inuman si super restrictii in ideea ca dupa ce ai invatat iti gasesti altceva mai bun pe baza competentei ! [ exact modelul tinarului ... ca daca era RAI-ul mai statea pe competenta ] Zici asa : "lasa ca sufer acuma si o sa fie bine ! ca ... uite unde am ajuns si la fel la rindul meu tot asa o sa procedez cu altii !" Alea 8luni, infern acceptat tacit cu buna stiinta a super-specialistului cu motive poate de multe ori pur pecuniare ! " Te invata ... pe exemplul din articol si caz fericit" ... dar sint foarte multe nereguli majore doar dintr-o propozitie! Inspectia muncii ! Cum sa promovezi public exploatarea ??? Pe cascaval, ca iti mai da acolo un bonus si te incurajeaza putin si tu zici : " foarte bunatate, super :))) " [ exact pe baza dolentei pasionatul, ala isi scoate super cascaval bazat si pe exploatare ... doar pe la noi pe litoral daca s-ar lua la puricat terasele si conditiile de munca :)))]. Pai, mai angajezi pe cineva ... ca poate in medie cu 2ore peste programul normal si de evenimente speciale mai un 16h e alta discutie ! E diferenta majora intre lenes si super-exploatat !!! [ ambele ipostaze sint super nocive !!! ] "super-exploatat", chiar din proprie initiativa, nu e in regula modelul si mai ales ca ghid pt. colegii adolescenti ! [ e cum sa nu procedati ! ]

Cascaval si Ipostaze
3 iunie

Ca patron daca trebuie si 25h din 24h, dar e alta ipostaza. E afacerea baza cascavalului, de acolo traieste ! [ angajatul ceva firmituri mai mici sau mai mari ca asta e legea capitalului si riscul ] Capitalismul pai ce are moralitate, bune norme umane, etc ? si mai ales pt. patron. Ca angajat esti protejat cel putin teoretic de legislatie ! Sint niste maxime si de timp care daca le depasesti e de natura penala ! E bine sa fi vrednic, dar in limite fara a ajunge la exploatare ! Pe orice domeniu, e si efortul personal poate mai "inuman" la inceput si dupa si mereu ... dar cu pondere adecvata intre munca si timpul liber. Masina umana de gatit ! care merge 16h zilnic si nu se defecteaza ! Pe geografia de ue, se promoveaza saptamana de 4zile ... cu multe beneficii ! [ au de cistigat si pe turism din motivul simplu ca ai vizitatori ! ] Ca o concluzie, foarte bine tinarului ca a reusit pe o etapta din ce si-a dorit cu sacrificiile respective. Dar asta nu inseamna ca modelul e bun, se potriveste pt. toti ! [ pe primul aspect ilegal deja e clar cit de bun e modelul ! ]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3615 secunde