Prof. Maria Crudu, pentru ultima dată la Liceul "Călinescu"

1728
1
Ieri, cortegiul funerar cu trupul neînsuflețit al prof. Maria Crudu, întemeietoarea Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța, a făcut un scurt popas la locul în care dascălul și-a închinat întreaga existență.
Timp de patru decenii, zeci de generații de elevi i-au fost discipoli, mulți dintre ei fiind mai apoi chiar colegi de catedră cu prof. Crudu. Timp de două zile, la Biserica "Sfinții Trei Ierarhi" din zona Cireșica, la căpătâiul mentorului lor au vegheat profesori care astăzi îi duc cu cinste mai departe memoria. Vorbesc la superlativ despre însemnătatea personalității acestui dascăl în viața lor.
Așa cum au făcut-o, de altfel, și ieri, în momentul în care sicriul a ajuns în fața Liceului "Călinescu", prof. Constantin Daba, actualmente director al Liceului Internațional de Informatică, și prof. Melek Fetisleam, șefa catedrei de limba română.
Fost coleg la conducerea liceului, prof. Daba a evocat importanța pe care un dascăl dedicat și de valoare o are asupra destinului elevului său. Prof. Fetisleam le-a vorbit celor prezenți despre modul cum prof. Crudu a știut să-i îndrume cu multă sensibilitate pașii, motiv pentru care și acum simte prezența mentorului său în tot ceea ce face.
Chiar dacă era de ceva vreme pensionară, prin decesul prof. Maria Crudu învățământul constănțean a pierdut un simbol al onestității și credinței în valoarea omului de la catedră. Dumnezeu s-o odihnească!
Pe site-ul "Cuget Liber" puteți viziona o galerie foto cu momente ale ultimului drum făcut de prof. Maria Crudu la Liceul Teoretic "George Călinescu".

Comentează știrea

Madalina Indolean
8 decembrie 2011
Maria Crudu

Am fost eleva acestui minunat dascal, cu ceva ani in urma. A fost un om minunat, un ansamblu de calitati si defecte imbinate divin. Dumnezeu s-o calauzeasca mereu!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : A murit profesoara Maria Crudu!
Pagina a fost generata in 0.4531 secunde