Prof. Mihai Contanu, în memoria colectivului Colegiului "Mircea cel Bătrân"

1524
Prof. Mihai Contanu, în memoria colectivului Colegiului

Articole de la același autor

Născut la Iași, în 28 octombrie 1951, Mihai Contanu a urmat studiile Liceului „Mihai Eminescu” din Constanța și ale Institutului Pedagogic Constanța, începând să lucreze în învățământ din toamna anului 1978.

A fost, pe rând, profesor de matematică la Școala Generală Nr. 16 Constanța, Școala Generală Nr. 28 Constanța și din 1 septembrie 2001, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța.

Un om activ, implicat în viața comunității școlare, a deținut, în perioade lungi de timp, funcția de director al Școlii Generale Nr. 28, vicepreședinte al Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământ din județul Constanța și președinte al Casei de Ajutor Reciproc al angajaților din învățământ.


Profesor de excepție, cu vocație și chemare pedagogică, s-a consacrat matematicii pe care a predat-o neîntrerupt și cu mare pricepere, mai bine de 44 de ani. Cu o pasiune dominatoare pentru matematică, egalată de talentul profesional, a contribuit la pregătirea științifică a mii de elevi, la dezvoltarea performanței lor, care le-a oferit acestora succesul admiterii în liceu și în facultate. Pentru cei mai mulți dintre ei a rămas un părinte, un prieten sau un sfătuitor. A insuflat tuturor dragostea pentru matematică, spiritul concursurilor școlare și plăcerea rezolvării de exerciții și probleme incitante. Aceste calități personale le-a pus în valoare ca profesor la clasă, meditator, membru al comisiilor județene și naționale pentru olimpiadele de matematică și autor de culegeri de exerciții și probleme.

Distins matematician, Mihai Contanu a fost un susținător înfocat al elevilor performanți pentru care a organizat sute de ore de pregătire în cadrul cercului de excelență, în tabere și cantonamente de vacanță, participări cu sute de probleme rezolvate la ”Gazeta Matematică” și multe altele.

A militat pentru calitate și elită în învățământ, contribuind la proiecte și programe educaționale, la realizarea școlii pilot ”Laboratory School”, la promovarea unor acte normative și reglementări în legislația școlară, la întrajutorarea și susținerea socială a angajaților din școli și la recuperarea și amenajarea unor baze de agrement pentru aceștia.

Nenumărați elevi, absolvenți, părinți, alături de toți profesorii colegiului, regretă profund fulgerătoarea lui dispariție și îi aduc un omagiu plin de respect și de mulțumire!

Odihnească-se în pace, acoperit de recunoștința miilor de elevi pe care i-a ajutat să gândească științific.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3891 secunde