Proiecția filmului "Eminescu și Cernăuții", la Centrul "Jean Constantin"

207
Proiecția filmului

Articole de la același autor

În contextul Zilei Culturii Naționale, care marchează împlinirea a 174 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești’’, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează, pe 15 ianuarie 2024, de la ora 13.30, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin’’, proiecția filmului „Eminescu și Cernăuții’’. Accesul publicului este gratuit.

Cu o durată de 65 de minute, filmul documentar „Eminescu și Cernăuții” prezintă, în imagini cinematografice (docudramă și narațiune), povestea plecării din Ipotești la școală a copilului Mihai, la vârsta de șapte ani, împreună cu tatăl său, Gheorghe Eminovici, până la ultima vizită pe care a făcut-o la Cernăuți, înaintea Crăciunului din 1885.

Activitatea este organizată și coordonată de Ana-Maria Ștefan - directorul artistic al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada’’ și Oana Popescu - inspector de specialitate în cadrul Serviciului Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

În deschiderea evenimentului va lua cuvântul Mariana Deac - profesor de limba si literatura română în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu”. La eveniment vor lua parte elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și profesorii de limba engleză Iudit-Alexandra Moise, Adriana Bucioc, Elisabeta Murariu, Luiza Popescu, cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian’’: prof. învățământ primar Cristina Chivulescu și prof. învățământ primar Laura Șuteu, precum și prof. învățământ primar Camelia Șoptelea – Liceul Teoretic „Lucian Blaga’’ Constanța, elevi ai Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, alături de profesorii de limba și literatura română Atena Roată și Elena Toma.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4221 secunde