Punctul de vedere al Arhiepiscopiei Tomisului la reabilitarea părintelui Nicolae Picu, de Sfântul Sinod

10626
Punctul de vedere al Arhiepiscopiei Tomisului la reabilitarea părintelui Nicolae Picu, de Sfântul Sinod - parintelepicusfmina1366621637-1699792169.jpg

Articole de la același autor

Arhiepiscopia Tomisului a transmit un punct de vedere după ce Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a reabilitat pe părintele Nicolae Picu, cel care a condus parohia Sf. Mina din Constanța.


„1. În ședința Permanenței Arhiepiscopiei Tomisului din luna octombrie s-a decis înaintarea dosarului de iertare (reabilitare) a părintelui Nicolae Picu, pe baza cererii înaintate de către acesta.
2. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu apreciere de demersul Arhiepiscopiei Tomisului, hotărând reabilitarea părintelui Nicolae Picu și îmbisericirea sa pe seama unei parohii din București, unde acesta are domiciliul.
3. Părintele Nicolae Picu va putea sluji ocazional în Arhiepiscopia Tomisului pe baza unei cereri scrise și aprobate de către Centrul Eparhial.
4. La întrebarea dacă Părintele Nicolae Picu “poate primi parohia înapoi”, acest lucru nu este posibil din următoarele motive: părintele este pensionar, preacucernicia sa nu mai este fiu duhovnicesc al Arhiepiscopiei Tomisului ci al Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar pe de altă parte parohiile și mănăstirile private nu sunt acceptate în dreptul canonic ortodox”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop într-un comunicat de presă.


Totodată, s-au adus următoarele clarificări: “Propunerea de iertare a Părintelui Nicolae Picu a fost făcută Permanenței de către Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a fost votată în unanimitate.
Motivele caterisirii Părintelui Nicolae Picu au fost, din câte îmi aduc aminte, neascultarea față de Chiriarhul său, mai multe nereguli de natură financiară, prejudicii materiale aduse Bisericii și încercarea necanonică de a trece biserica parohiei “Sfântul Mare Mucenic Mina” în proprietatea unei fundații. Întrucât părintele și-a cerut iertare și a arătat pocăință vreme îndelungată iar în ceea ce privește Lăcașul de cult, acesta a fost redat de instanță Arhiepiscopiei Tomisului, Permanența a hotărât înaintarea către Sfântul Sinod a dosarului de reabilitare în luna iulie (nu octombrie) a anului 2023”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8517 secunde