Radu Gologan participă la ședința filialei Constanța a Societății de Științe Matematice din România

259
Radu Gologan participă la ședința filialei Constanța a Societății de Științe Matematice din România - xradugologan-1663679976.jpg

Articole de la același autor

Joi, 22 septembrie 2022, ora 15.00, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Amfiteatrul Coriolan, va avea loc Adunarea Generală a Filialei Constanța a Societății de Științe Matematice din România, prilej cu care va fi analizată activitatea Filialei Constanța, în perioada 2017-2021, dar vor avea loc și alegeri pentru funcția de președinte și pentru biroul filialei.

La ședință va participa și prof. univ. Radu Gologan, președinte SSMR, fost coordonator al Lotului Olimpic Național de Matematică și profesor la Universitatea Politehnica din București.

Președinte din anul 2007 al Societății de Științe Matematice din România, Radu Gologan a contribuit decisiv la reorganizarea şi revigorarea Gazetei Matematice. De asemenea, a jucat un rol decisiv în organizarea în România a olimpiadelor internaționale de matematică din anul 1999 (București) și anul 2018 (Cluj-Napoca).

Rezultatele sale remarcabile, obținute în procesul de instruire, precum și înaltul profesionalism dovedit în coordonarea timp de 20 de ani a generațiilor de olimpici români la matematică, au promovat și au susținut excelența, poziționând România în elita acestei discipline. Radu Gologan a fost și rămâne un susținător al reformării actului de educație. Cu perseverență, conștiinciozitate și mult har, profesorul Gologan și-a dedicat eforturile formării noilor generații de elevi și studenți care au ajuns să înțeleagă și să iubească matematica.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3298 secunde