"Sacralitate şi Har", vernisaj în campusul Universităţii "Ovidius"
Articole de la același autor
Concursul „Banda ASAP” şi-a desemnat câştigătorii
11 Decembrie 2023
Expoziţia foto/video a artistei Anca Pașa Deaconu poate fi admirată și în decembrie
29 Noiembrie 2023
Expoziția sculptorului Aurel Vlad a ajuns la final
27 Noiembrie 2023
Construită în stil neoromânesc, vila "Dalas" a fost devalizată în stil românesc. "Nu o cumpără nimeni"
25 Octombrie 2023
Tradițiile și obiceiurile de Crăciun și Anul Nou, promovate de Centrul Cultural „Teodor T. Burada”
12 Decembrie 2023
Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) organizează vineri, 15 decembrie, de la ora 14.00, vernisajul expoziției „Sacralitate și Har”. Evenimentul va avea loc la parterul corpului A din campusul universitar. Potrivit reprezentanţilor instituţiei de cultură, expoziția cuprinde icoane și lucrări de pictură, grafică, desen, sculptură și tehnici mixte realizate de studenți, masteranzi și cadre didactice, de la specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, Studii Interdisciplinare în Artele Vizuale și Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, din cadrul Facultății de Arte.
„Lucrările expuse invită privitorul la o reflecție asupra lumii în dublul ei aspect, material şi spiritual deopotrivă, și ne amintește faptul că, prin creație și prin contemplarea frumosului, ne putem apropia de sacralitate. Esența expoziției este definită de o viziune iconică, din care transpare o dimensiune a sacrului creştin, oferită prin intermediul limbajului pictural și al simbolurilor, într-un context conceptual prin care se urmărește identificarea sacrului în profan sau indicarea materiei ca având un fundament spiritual. Ea vine în întâmpinarea sărbătorii creştine a Nașterii Domnului, prilej de a trăi clipe de bucurie şi de a celebra spiritul Crăciunului în cadrul comunităţii”, a declarat lect. univ. dr. Cristina Gelan.
În această zi, arta vizuală și muzica se vor reuni în cadrul evenimentului, prin prezența la vernisaj a Corului Facultății de Arte, specializarea Muzică și Științe Muzicale Aplicate și a ansamblurilor instrumentale și vocal-instrumentale formate din studenții Gabriel Dudescu, Cristian Mangoianu, Ștefan Năstase, Radu Paraschiv și cadrele didactice coordonatoare ale momentului muzical - lect. univ. dr. Mirela Voicu și lect. univ. dr. Andreea Bratu.
Curatorii expoziției sunt conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, lect. univ. dr. Florentin Sârbu, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu și lect. univ. dr. Cristina Gelan, iar proiectul a fost coordonat de conf. univ. dr. Sînziana Romanescu și asist. univ. dr. Claudiu Argeșanu.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 14 Decembrie 2023
Miercuri, 06 Decembrie 2023
Luni, 04 Decembrie 2023
Miercuri, 22 Noiembrie 2023
Miercuri, 22 Noiembrie 2023
Marţi, 21 Noiembrie 2023
Joi, 16 Noiembrie 2023
Miercuri, 15 Noiembrie 2023
Luni, 13 Noiembrie 2023